A+
a-
Atvērto durvju diena SAEIMĀ

Aktuāli

12.09.2024

Atvērto durvju diena SAEIMĀ

Saeima aicina ikvienu interesentu, īpaši jauniešus, uz Atvērto durvju dienu parlamentā, kas plānota piektdien, 27. septembrī, lai apskatītu Latvijai zīmīgām gadadienām veltīto ekspozīciju. 

Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs iespējams bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt Baltijas ceļa 35. gadadienai veltītu īpašu pastkarti. Ikvienam būs iespēja nofotografēties vides objektā “Pievienojies Baltijas ceļam!” un simboliski kļūt par daļiņu no vēsturiskās akcijas, sadodoties rokās ar tās dalībniekiem un iestājoties par brīvību un demokrātiskām vērtībām.  

Parlamenta viesiem būs iespēja izzināt Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un noskaidrot priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi. Izstādes veidotas, atzīmējot Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā un NATO.

Saeimas viesi varēs apskatīt arī parlamenta telpas – Sēžu zāli, Balsošanas zāli, Dzelteno zāli un Sarkano zāli, kā arī greznās reprezentācijas zāles. Tāpat apmeklētāji varēs iegūt informāciju par parlamenta projektiem jauniešiem – jauniešu fotokonkursu “Mana Latvija. Mana atbildība.”, projektu “Jauniešu Saeima” un skolu programmu “Iepazīsti Saeimu”.

Piektdien, 27. septembrī, Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00, un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

Interesenti Saeimas apmeklējumam aicināti pieteikties līdz šī gada 24. septembrim. Informācija par pasākumu un pieteikuma anketa pieejama: https://saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/atverto-durvju-diena-saeima