A+
a-
CASSINI hakatons

Aktuāli

09.11.2021

CASSINI hakatons

No 5. – 7. novembrim desmit Eiropas valstīs, to skaitā arī Latvijā, norisinājās otrais CASSINI hakatons. Hakatonā, izmantojot Eiropas Savienības kosmosa datus, dalībnieki risināja kritiski nozīmīgus Arktikas reģiona izaicinājumus. 48 stundu ideju maratons pulcēja vairāk kā 60 dalībniekus – studentus, uzņēmējus, IT speciālistus, un vēl daudzus citus savas jomas ekspertus. CASSINI hakatonā RTRIT pārstāvēja divas komandas no komeczinību programmas audzēkņiem. Pirmā komanda "Latvian penguins"- Podniece Monna (KR20 ½) , Reņko Ināra (KR20 ½), Ādamsons Dāvids Andris (KM20 ½), Belte Emīls (KM20 ½) un Mežulis Kristaps (KM19 ½) un otra komanda "International guards" Golubeva Darja (KR20 ½), Staneviča Viktorija (KM20 ½), Liepiņa Elīza (KM20 ½), Megija Čakša  (KM/KR 18½) un Edgars Antonišķis (KM/KR 18½).

Visi dalībnieki CASSINI hakatona laikā saņēma vairāku zinošu ekspertu padomus. Mentoru lokā bija uzņēmējdarbības, IT, kosmosa datu un tehnoloģiju, ilgtspējas un aprites ekonomikas, finanšu, investīciju piesaistes un zinātnes eksperti. Izmantojot Copernicus, Galileo un EGNOS satelītu navigācijas sistēmas datus, kā arī drošas savienojamības tehnoloģijas, dalībnieki radīja inovācijas ceļošanas maršrutos, pasākumus savvaļas dzīvnieku aizsardzībai, kā arī risinājumus biotopu un sugu saglabāšanā.

"Latvian penguins"  pičoja biznesa ideju par bojām, kas monitorē zivju kustību, ūdens piesārņojumu un nelegālu kuģniecību un ieguva 4.vietu, bet piektās vietas ieguvēji "International guards"  par interaktīvu mācību līdzekli - spēli bērniem. Abas RTRIT komandas saņēma žūrijas simpātiju balvas no Green Tech HUB ar iespēju piedalīties apmācību ciklā "Sociālo mediju PORTFOLIO" 150.00 eiro vērtībā.