A+
a-
Debate Leaders School 2020/2021

Aktuāli

12.11.2020

Debate Leaders School 2020/2021

Šogad RTRIT izglītojamie pirmo reizi iesaistījās „Debašu līderu skolā” – „Debate Leaders School 2020/2021”, kuru rīko British Council pārstāvniecība Latvijā, sadarbojoties ar organizāciju “QUO Tu domā?”. „Debašu līderu skola ir izglītojošs projekts skolēniem, kas ļauj apgūt ne tikai dažādas debatēm nepieciešamās zināšanas (argumentāciju, publisko runu, ievadu politikā), bet arī kritiskās domāšanas un medijpratības prasmes, kas mūsdienās nepieciešamas ikvienam. Visas nodarbības norisinās angļu valodā, kas dod iespēju praktizēt apgūstamo svešvalodu un uzlabot sekmes mācībās.

Pirmā nodarbība par pamatzināšanām debatēšanā un to vērtēšanā norisinājās 2020. gada 31. oktobrī no plkst. 9:45 līdz 15:15   Zoom tiešsaistes platformā, tā sniedza iespēju izmēģināt jauniegūtās zināšanas, veidojot argumentus un pretargumentus par tēmu „THW ban all commercial advertising”, kā arī bija iespēja redzēt iepriekšējo gadu „Debašu līderu skolas” absolventu paraugdemonstrējumus, kuri aktīvi piedalās ne tikai Latvijas mēroga čempionātos, bet pārstāv Latviju Pasaules skolu čempionātos.

Klausoties lekcijas, garlaikoties nebija laika, jo mentori spēja tās padarīt intriģējošas, minot piemērus no ikdienas, kā arī atbildēja uz visiem dalībnieku uzdotajiem jautājumiem.

31. oktobrī “Debašu līderu skolas” pirmajā sesijā piedālījās RTRIT angļu valodas skolotājas Ināra Agte, Žanna Buivide-Moskovkina un  Kristīna Griškjāne, kā arī izglītojamie -  Marija Dombrovska (VP17-1/2), Jēkabs Dzenītis (TK18-1/2), Viesturs Lācis (TK18 – 3/4), Ieva Liepa (SV20-1/2).