A+
a-
Ekskursija uz Getliņi EKO

Aktuāli

12.05.2023

Ekskursija uz Getliņi EKO

Topošie pavāri no E22 1-2 grupas, kopā ar audzinātāju Ligitu Šeferi, devās aizraujošā un izglītojošā ekskursijā uz Getliņu atkritumu poligonu. Šī pieredze deva viņiem daudz jaunu iespaidu un svarīgas informācijas par atkritumu šķirošanu, kas ir ļoti nepieciešama un nozīmīga aktivitāte mūsu sabiedrībai.

Getliņa atkritumu savākšanas vieta ir viena no modernākajām un labāk organizētajām savākšanas vietām pilsētā, kur tiek apstrādāti un šķiroti dažādi veidi atkritumu. Pavāriem bija iespēja redzēt visu procesu no sākuma līdz beigām - no atkritumu nogādāšanas, līdz to attīrīšanai, šķirošanai un pārstrādei. Viņi apskatīja atkritumu šķirošanas iekārtas, kur speciālisti veic šķirošanas procesu, nodrošinot, ka dažādi materiāli tiek atdalīti un pareizi pārstrādāti.

Ekskursijas laikā topošie pavāri saņēma arī izsmeļošu informāciju par atkritumu šķirošanas nozīmi un ietekmi uz mūsu vidi un sabiedrību kopumā. Viņi uzzināja par to, kā pareiza atkritumu šķirošana veicina resursu ilgtspējīgu izmantošanu un samazina vides piesārņojumu. 

Ekskursija Getliņas atkritumu poligonā radīja spēcīgu iespaidu uz topošajiem pavāriem. Viņi sāka vairāk apzināties, cik svarīga ir atbildīga attieksme pret atkritumiem, un saprata, ka katrs indivīds var veikt svarīgu lomu atkritumu šķirošanā. Viņi apņēmās nopietnāk pievērsties atkritumu šķirošanai un popularizēt šo tēmu starp citiem jauniešiem un sabiedrību kopumā. Dzīvosim zaļi!