A+
a-
Iespēja piedalīties Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) tūrisma attīstības ideju hakatonā - konkursā

Aktuāli

12.05.2023

Iespēja piedalīties Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) tūrisma attīstības ideju hakatonā - konkursā

Pamatojums 

Ārvalstu tūristu skaita pieaugums Latvijā joprojām ir zemāks nekā citās Eiropas Savienības valstīs. Šī gada februārī tas sasniedz tikai 63% no 2020.gada februāra rādītājiem. Salīdzinājumam – kaimiņos Lietuvā ārvalstu tūristu pavadīto nakšu skaits sasniedz jau 75%, Somijā šis rādītājs jau pārsniedz 90%, kas ļauj secināt, ka tūrisma attīstība norit straujāk. Latvijā ir nepieciešami jauni risinājumi, idejas un rīcību scenāriji, kas ļautu nodrošināt straujāku ārvalstu tūristu skaita pieaugumu, veicinot nozares atgriešanos pie izaugsmes jau 2023.gadā. 

Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) aicina piedalīties tūrisma attīstības ideju hakatonā – konkursā bakalaura un profesionālās vidējās izglītības programmu studentus. 


Darba uzdevums. 

Izstrādāt priekšlikumi rīcībām, kuras nodrošinās straujāku ārvalstu tūristu skaita pieaugumu Latvijā (kopējais tūristu skaits, pavadīto nakšu skaits, vidēji iztērētā summa).  


Mērķis 

Veicināt izpratni un diskusiju par rīcības scenārijiem un uzdevumiem, paredzot atbildīgās puses, ienākošā tūrisma izaugsmei. 


Dalības noteikumi 

  1. Lai pretendētu uz balvu, tiek pieteikta komanda 3-5 cilvēku sastāvā, kuru veido bakalaura un profesionālās vidējās izglītības studiju programmās studējošie kādā no Latvijas augstskolām vai profesionālās izglītības iestādēm.  

  2. Sagaidāmais darba rezultāts ir konkrētas rīcības, priekšlikumi vai uzdevumi, pārdošanas vai mārketinga tehnikas, Latvijas kā tūrisma galamērķa reklamēšanas scenāriji, kuri var sekmēt straujāku tūristu skaita pieaugumu Latvijā. 

  3. Noteiktajā termiņā tiek sagatavots pamatotu priekšlikumu kopums, paredzot: 

  4. Rīcības virzienu kādam no Latvijas prioritārajiem tūrisma veidiem (kultūras un radošais tūrisms, dabas tūrisms, labjūtes tūrisms vai darījumu tūrisms) vai alternatīvam tūrisma veidam, pamatojot ar statistikas datiem vai iepriekš (ne vairāk kā pēdējo 3 gadu laikā) veiktiem zinātniskiem vai lietišķiem pētījumiem; 

  5. Noteikts ģeogrāfisks mērķa tirgus; 

  6. Noteikts klientu segments, kuru nepieciešams sasniegt, atbilstoši tūrisma veidam un noteiktajam mērķa tirgum. Nosakot klientu segmentu nepieciešams paredzēt scenārijus noteiktās auditorijas uzrunāšanai, piemērotākos kanālus; 

  7. Pamatojums izvēlētajam rīcības virzienam, ietverot informāciju par iespējamiem tūlītējiem sasniedzamiem rezultātiem (tūristu skaita pieaugums, pavadīto nakšu pieaugums, vidējo tēriņu pieaugums, uzturoties Latvijā);  

  8. Noteiktas ieinteresētās puses, kuru iesaiste ir nepieciešama noteiktā rīcības virziena īstenošanai; 

  9. Citus, tajā skaitā neordinārus rīcību scenārijus, kuri var veicināt tūrisma mediju, tūrisma nozares profesionāļu un tūristu interesi par Latviju kā tūrisma galamērķi; 

  10. Sagatavotais priekšlikums iesniedzams prezentācijas formātā, paredzot iespēju izklāstīt ideju kopumu.  

  11. Iesniegtos priekšlikumus vērtēs LVRA izveidota žūrijas komisija. Konkursa organizatori patur tiesības izmantot iesniegtos priekšlikumus publicitātes rakstos, atsaucoties uz autoriem.  


Vērtēšanas kritēriji: 

  • risinājumu pamatojums (situācijas analīze); 

  •  risinājumu oriģinalitāte un tūlītējas rīcības iespējas.  


Balvu fonds. 

  • 1. vieta – 750, 00EUR (Septiņi simti piecdesmit EUR 00 santīmi); 

  • 2. vieta – 500, 00EUR (Pieci simti EUR 00 santīmi); 

  • 3. Vieta – 250, 00EUR (Divi simti piecdesmit EUR 00 santīmi); 

  • Veicināšanas balvas pasniedzējiem/supervizoriem - dāvanu kartes Latvijas naktsmītņu un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu apmeklējumam. 


Sagatavotos priekšlikums (prezentācijas formātā) jāiesniedz līdz 2023. gada 28. maijam (ieskaitot), nosūtot uz LVRA e-pasta adresi: info@hotel.lv.  

Saņemtie priekšlikumi tiks izskatīti līdz 2023. gada 11. jūnijam (ieskaitot). Ar uzvarētājiem personīgi sazināsies LVRA žūrijas komisijas pārstāvis. 

Papildus informācija: rakstot uz LVRA e-pasta adresi info@hotel.lv vai zvanot: +37129172752 (Ēriks Lingebērziņš)