A+
a-
Izglītojamo mācību mobilitāte Dānijā

Aktuāli

10.09.2024

Izglītojamo mācību mobilitāte Dānijā

Šonedēļ 5 mūsu tehnikuma jaunieši uzsāka savu dalību starptautiskajā pavāru programmā sadarbības partnera organizācijā "Zealand Business College" ZBC Dānijā, Slagelsē. Šī mācību mobilitāte notiek Erasmus+ programmas projekta Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000133629 ietvaros un ilgs piecas nedēļas no 9. septembra līdz 11. oktobrim 2024. gadā.

Mobilitātes laikā jaunieši apgūst pavārmākslas prasmes, ieskaitot starptautisko un dāņu ēdienu kultūru, ilgtspējības principus un pārtikas atkritumu samazināšanu. Viennozīmīgi programmas laikā izglītojamie uzlabo angļu valodas prasmes, praktizē komandas darbu, komunikāciju un problēmu risināšanu, kā arī mācās sagatavot un pasniegt ēdienus dažāda tipa restorānos. Šī pieredze palīdzēs jauniešiem izprast pavāra profesiju Eiropas darba tirgū un veicina kultūras izpratni, dzīvojot un mācoties starptautiskā vidē.

Pirmajā nedēļā par izglītojamo adaptāciju jaunajā vidē un atbalstu rūpējas pavadošā persona - Artūrs Homins. Viņš palīdz jauniešiem iepazīt Dānijas kultūru un tās kultūrmantojumu, organizējot kultūras ekskursijas un piedaloties pasākumos, kas veicina izpratni par vietējo dzīvesveidu. Artūrs Homins nodrošina, lai jaunieši justos droši un ērti jaunajā vidē, palīdz risināt sadzīves jautājumus un veicina komandas garu.

Programmas noslēgumā izglītojamie saņems starptautisku sertifikātu un savu prasmju novērtējumu par programmas sekmīgu apguvi.

Uzzini vairāk par savām ERASMUS+ iespējām šeit: https://www.rtrit.lv/projekti/erasmus/piesakies/