A+
a-
Jau parīt mūsu tehnikumā notiks Baltijas valstu jauniešu forums “Ejam tālāk pa Baltijas ceļu 2019”

Aktuāli

18.09.2019

Jau parīt mūsu tehnikumā notiks Baltijas valstu jauniešu forums “Ejam tālāk pa Baltijas ceļu 2019”

Baltijas jauniešu forums “Ejam tālāk pa Baltijas ceļu 2019” notiks VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" un Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās 20.- 21. septembrī, par godu Baltijas ceļa 30 gadadienai. Forums notiek,  lai ne tikai pieminētu Baltijas ceļa nozīmi mūsu valstsgribas procesos un demokrātiskas sabiedrības veidošanā, bet arī, lai izmantotu šo notikumu kā ierosmi jaunām idejām dažādu sociālu kampaņu un iniciatīvu veidošanai par svarīgiem problēmjautājumiem šodien. Pasākums pulcēs kopā jauniešus no visām trim Baltijas valstīm – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tāpēc Foruma darba valoda būs angļu.

Foruma laikā jauniešiem būs iespēja gan klausīties ekspertu pieredzes stāstus, gan piedalīties dažādās meistarklasēs un simulācijas spēlē, gan demonstrēt savu pašiniciatīvu ar vienaudžiem kopīgi veidojot idejas sociālām kampaņām un iniciatīvām, lai risinātu kādu aktuālu problēmu cilvēktiesību, vides vai kultūras mantojuma jomā.

Foruma pirmajā dienā tiks izspēlēta simulācijas spēle, kurā jaunieši diskutēs par aktuālajiem vides politikas jautājumiem Baltijas jūras reģionā. Šī izspēle ir viens no pasākumiem, kas iekļaujas plašākā notikumu ciklā, gatavojot ASP skolu jauniešus ANO modelēšanas spēlei, kas kā ierasts notiks mācību gada otrajā semestrī Igaunijā. Foruma laikā izspēlētā simulācija būs līdzīgs formāts līdz šim jau notikušajām ANO simulācijas spēlēm. Šajā izspēlē varēs pilnveidoties gan pieredzējušie ANO spēles dalībnieki, gan jaunieši bez priekšzināšanām, kuri turpmāk vēlētos iesaistīties spēlē un ar to saistītajos pasākumos.

Pasākuma otrā diena tiks veltītam jauniešu darbam grupās, par kādu no viņu izvēlētājām tēmām (cilvēktiesības, vides jautājumi vai kultūras mantojums). Dalībniekiem izmantojot Foruma laikā iegūtās zināšanas, būs iespēja radīt pašiem savu piedāvājumu un rīcības plānu kādai sociālai kampaņai vai iniciatīvai, lai to iespējams īstenotu paši savā kopienā, skolā, novadā.

LV_BC_jauniesu_forums_koncepts_un_programma.pdf

LV_BC_jauniesu_forums_koncepts_un_programma.pdf