A+
a-
Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi ar Māri Astiču un Tomasu Godiņu

Aktuāli

22.11.2018

Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi ar Māri Astiču un Tomasu Godiņu

Seminārs - meistarklase "Jūras produktu pagatavošanas un pasniegšanas noslēpumi" ar Māri Astiču un Tomasu Godiņu no Restorānu Servisa Skolas. IZGARŠO SAVU KARJERU.

Īsi pirms prakses uzsākšanas, ēdināšanas nodaļas, grupas EP18 - 3/4 audzēkņi piedalījās gardā un izsmalcinātā meistarklasē, kuras ietvaros jaunieši kopā ar šefpavāriem no restāriem Ferma un Vairāk saules pagatavoja:

  • Jūras velšu sacepumu ar tomātiem sojas mērces glazūrā;
  • Austeres ar apelsīnu un sarkanā sīpola salsu
  • Risotto ar jūras ķemmītēm, kalmāriem un Argentīnas garnelēm
  • Tunča sašimi, tartars un viegli apsvilināts tuncis
  • Bujabēze ar ķiploku aioli un grauzdiņiem
  • Lēni gatavota zandarta balotīne ar ziedkāpostu biezeni, upes vēžiem un pākšaugiem

Daudziem jauniešiem šī bija pirmā iepazīšanās ar austerēm vai astoņkājiem, bet tā bija lieliska iespēja gan pagaršot, gan arī iemācīties pagatavot un pasniegt jūras veltes. Izcilie šefpavāri dalījās ar jauniem pavāriem noderīgos knifos un vērtīgos ieteikumos par jūras iemītnieku gatavošanaspamatiem.

Vienaldzīgus jūras veltes neatstāja nevienu!