A+
a-
Konkursā “MONIN Junior Cup 2025” uzvar jaunieši no Latvijas reģionu profesionālās izglītības iestādēm

Aktuāli

20.02.2025

Konkursā “MONIN Junior Cup 2025” uzvar jaunieši no Latvijas reģionu profesionālās izglītības iestādēm

Šodien aizvadīts ikgadējais bezalkoholisko kokteiļu konkurss "MONIN Junior Cup 2025", kurā piedalījās 17 dalībnieki no 8 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm! Pārsteidzot žūriju ar tehniskajām prasmēm un radošu pieeju kokteiļu pagatavošanā, par šī gada uzvarētāju kļuva Ēriks Erdmanis no Bulduru tehnikuma ar kokteili “Rozā rapsodija". 2. vietu konkursā ieguva Mona Gabriela Gorsvāne no Ventspils tehnikuma ar savu kokteili “Bunny kiss”, savukārt 3. vietā ierindojās Kristers Birznieks no Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas  ar kokteili “Labais”. 

“MONIN Junior Cup” ir bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanas konkurss topošajiem nozares profesionāļiem, kuru astoto gadu organizē “MONIN” sadarbībā ar “Gemoss”, Latvijas vadošo preču un pakalpojumu piegādātāju HoReCa sektoram.  

Konkursa mērķis ir popularizēt viesmīlības nozares profesijas, veicināt profesionālo izglītības iestāžu atpazīstamību un cildināt esošo profesionālo skolu audzēkņu prasmes, dodot iespēju sevi pierādīt uz skatuves profesionālai žūrijai. Vienlaikus konkurss stiprina bezalkoholisko kokteiļu kultūru Latvijā, izglītojot par daudzveidīgajām kokteiļu pagatavošanas iespējām. 

“Mums ir svarīgi turpināt atbalstīt Latvijas profesionālās izglītības iestādes, dodot jauniešiem iespēju savas prasmes pārbaudīt ne tikai mācību vidē, bet arī profesionālos nacionāla mēroga konkursos. Caur šiem konkursiem mēs stiprinām viesmīlības nozares profesijas nozīmi, un mani patiesi priecē, ka katru gadu konkurss tas pulcē drosmīgus un talantīgus jauniešus no visas Latvijas,” norāda Ieva Treija, Gemoss vadītāja. 

Šogad konkursā piedalījās 17 jaunieši no 8 profesionālajām izglītības iestādēm. Konkurss norisinājās classic jeb klasisko kokteiļu kategorijā. Sava kokteiļa pagatavošanai katram dalībniekam tika dotas 7 minūtes, un tajā  bija jāiekļauj vismaz viens “MONIN” sīrups vai biezenis, kopējais sastāvdaļu skaits nedrīkstēja pārsniegt piecas.  

Konkursa dalībniekus vērtēja profesionāla žūrija – Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Deniss Smirnovs, valdes locekļi Raitis Akerblūms un Artūrs Seglenieks. Vērtēšanā piedalījās arī kroga “Lidojošā varde” saimnieks, bārmenis ar 30 gadu stāžu Dainis Domiņš, kā arī 2024. gada Latvijas bārmeņu čempions un Pasaules kokteiļu čempionāta zelta medaļas ieguvējs Madeirā Linards Grundmanis. Goda žūrijas locekļa statusā šogad pievienojās nozares leģenda – ilggadējs bārmeņu profesijas pasniedzējs Jāzeps Arbidāns.  

Dalībnieku sniegums tika vērtēts daudzpusīgi – svarīga bija gan sastāvdaļu izvēle, precīza pagatavošanas tehnika un aprīkojuma izvēle, ģērbšanās stils, stresa noturība un pārliecinošas prezentēšanas prasmes. 

Kontaktpersona medijiem: 
Sabīne Dzene  
Gemoss Komunikācijas projektu vadītāja 
Sabine.dzene@gemoss.lv  
T. + 371 26659666 
www.gemoss.lv