A+
a-
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja apmeklējums un pietuvināšanās mākslas pasaulei

Aktuāli

05.04.2019

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja apmeklējums un pietuvināšanās mākslas pasaulei

Šī gada 26.martā programmas ”Skolas soma” ietvaros KR18-1/2 grupas 17 audzēkņi kopā ar audzinātāju Sarmīti Buku-Vaivadi apmeklēja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Tā kā lielākā daļa audzēkņu šo muzeju apmeklēja pirmo reizi, tad gida pavadībā notika pārskata ekskursija pa visām muzeja telpām (1,5h). Pēc ekskursijas ar gidu jaunieši paši apmeklēja muzeja atjaunotajās pagrabstāva telpās izvietotos jauno autoru darbus izstādē „Purvīša balva 2019” (glezniecības, grafikas, instalācijas, foto un videomākslas darbi).

Kopumā audzēkņi uzzināja daudz ko jaunu par 19.un 20.gs. Latvijas mākslu, izbaudīja plašās un krāšņās muzeja telpas un iedvesmojās ar idejām, kas noderēs viņu Reklāmas pakalpojumu komercdarbinieka specialitātē. Patīkami bija dzirdēt, ka vairāki jaunieši bija ieinteresēti drīzumā vēlreiz iegriezties Mākslas muzejā, lai mierīgi, bez steigas apskatītu muzeja ekspozīciju tuvāk.

Audzēkņu atsauksmes:

„Man ļoti patika gleznu daudzveidība un stili. Patika arī tas, ka gids runāja par svarīgāko un varēja uzzināt dažādas jaunas lietas par gleznām. Muzejā labi bija izdomātas apakšējā stāvā dažādas praktiskas lietas.”

„Mākslas muzejā sapratu, ka māksla tiešām ir ļoti skaista un, ka katrai mākslai ir sava vēsture. Uzzināju, ka māksla ir ne tikai pozitīvi gleznota, bet arī negatīvi, bet ne visi cilvēki to pamana.Visvairāk man patika izstāde „Purvīša balva 2019”, jo tas vairāk bija jauniešiem. Tur bija mazliet bailīgi kā šausmenē. Es noteikti iesaku cilvēkiem iet uz mākslas muzeju, jo tur viņi uzzinās daudz ko jaunu par mākslu”.

„Manuprāt, muzejā bija ļoti interesanti, jo pati intersējos par mākslu. Mazāk man patika gida stāstījums un izteiksme vadot ekskursiju.”

Paldies programmai "Latvijas skolas soma"!