A+
a-
Līgatnes apmeklējums programmas "Latvijas Skolas soma" ietvaros

Aktuāli

02.10.2024

Līgatnes apmeklējums programmas "Latvijas Skolas soma" ietvaros

Šī gada 24.septembrī, V21-1/2 un VV24-1 grupu izglītojamie kopā ar tūrisma priekšmetu skolotāju Andri Babri programmas  "Latvijas Skolas soma" ietvaros apmeklēja Līgatni. 

Vispirms mēs devāmies nelielā pastaigā pa Līgatnes papīrfabrikas ciematu, kas ir unikāls 19.gadsimta pilsētbūvniecības piemineklis, celts kā savulaik modernākais strādnieku ciemats Eiropā un uzkāpām Ānfabrikas klintī, ložņājot pa klints alām. Pēc tam apmeklējām Padomju slepeno bunkuru. Tas pārsteidza ar autentisku vidi un tajā valdošo noslēpumaini intriģējošo gaisotni. Tālāk mūsu ceļš veda uz 19 metrus augsto Zvārtes iezi pie gleznainās Amatas upes. Tas ir viens no populārākajiem un ainaviskākajiem smilšakmens iežu atsegumiem Latvijā. Iezis un tā skaistā apkārtne atklāj senus nostāstus un daudz interesanta par augu valstību! Ekskursijas noslēgumā piestājām atpūtas parkā Rāmkalni, kur bija iespēja katram atrast sev patīkamāko nodarbi! Rāmkalni atrodas skaistā vietā pie Gaujas upes. Rāmkalnos pieejamas dažādas atrakcijas, iespējams gardi paēst bistro un restorānā. Paēduši un izbraukuši pa rodeļu trasi devāmies mājās. 

Paldies programmai "Latvijas skolas soma", direktores vietniecei audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmilai Levančukai, par doto iespēju iepazīt Latvijas dabu un kultūru brīnišķīgi skaistā, saulainā vasaras nogales dienā!