A+
a-
Noslēdzies SKILLS LATVIA 2019

Aktuāli

13.05.2019

Noslēdzies SKILLS LATVIA 2019

Šī gada nozīmīgākais notikums Profesionālajā izglītībā Skills Latvia 2019 ir noslēdzies.

 VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” komanda ir izcīnījusi 2 medaļas (1 zelta un 1 sudraba).  Mūsu tehnikuma godu šogad pārstāvēja 3 dalībnieces 3 dažās nominācijās.

Marta Kušķe, no ēdināšanas pakalpojumu nodaļas, nominācijā Restorānu serviss izcīnīja 1. vietu. Marta arī Skills Latvia  pusfinālā, bija līderes pozīcijās, ko spēja pierādīt arī Latvijas mērogā, konkursa finālā, kas norisinājās Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, no 07.05. līdz 10.05. Pateicamies skolotājai Ingai Kuršai par profesionālu sagatavošanu konkursam, kur Marta spēja ar lielu punktu starpību pierādīt mūsu tehnikuma augsto profesionalitātes līmeni.

Gita Vanaga, no stila un modes nodaļas, nominācijā Tērpu izgatavošana izcīnīja 2. vietu. Gita ar mierīgu noskaņojumu, pēc iepriekš izstrādāta darba plāna, pildīja izvirzītos uzdevumus 2 dienu garumā un tas deva savus panākumus,  otrā stiprākā Latvijā tērpu izgatavošanas amatā. Pateicamies skolotājai Tijai Puškudzai par augsta līmeņa sagatavošanu un atbalstu konkursa laikā.

Anželika Čeblakova, no viesmīlības nodaļas, piedalījās nominācijā Viesu apkalpošana. Anželika cītīgi ir izpildījusi visus uzdevumus, žūrija ir augstu novērtējusi visu deviņu konkursantu sagatavošanās līmeni, taču kārotās godalgas bija tikai 3. Galvenais, ko iegūst dalībnieki ir pieredze, spēja strādāt ar maksimālu precizitāti un novērtēt pašam sevi. Pateicamies skolotājai Kristīnei Ragozinai par ieguldīto darbu un sagatavošanu konkursam.

Paralēli konkursam visiem interesentiem bija iespēja piedalīties Profesiju parādē, kas norisinājās divas dienas. Profesiju parāde ir unikāla iespēja pamatskolniekiem vienuviet izmēģināt savus spēkus visdažādākajās profesijās un piedalīties rīkotajās aktivitātēs, kas ļauj iepazīt sevi un izvēlēties profesiju pēc savām interesēm.

Pie mūsu stenda, jaunieši spilgti dzeltenos kreklos, dalījās savās zināšanās un iemaņās par galda servēšanu un salvešu locīšanu, par eksotisko augļu, dārzeņu un garšvielu atpazīšanu, par dienas un vakara make-up noslēpumiem, kā arī par konfekšu un saldumu pagatavošanas posmiem. Turpat uz vietas varēja pieteikties bizīšu frizūrai, ekspress make-up vai nogaršos atspirdzinošu augļu dzērienu vai svaigas latviešu Rafaello konfektes. Stenda apmeklētāji ar lielu interesi piedalījās tehnikuma piedāvātās aktivitātēs un uzzināja par tuvojošos uzņemšanu 2019.