A+
a-
Paldies Anitai Krūziņai-Liepai un Kristīnei Veinbergai par izcilu un aktīvu darbu EP Vēstnieku skolu programmas darbā

Aktuāli

20.06.2023

Paldies Anitai Krūziņai-Liepai un Kristīnei Veinbergai par izcilu un aktīvu darbu EP Vēstnieku skolu programmas darbā

Izsakām vissirsnīgāko pateicību Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums komandai un skolotājām Anitai Krūziņai-Liepai un Kristīnei Veinbergai par izcilu un aktīvu darbu EP Vēstnieku skolu programmas darbā!

Šajā mācību gadā noslēdzam Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu programmas “Parlamentārā demokrātija” trīs gadu ciklu. Trīs gadu garumā jauniešu #Pilsoņaspēks ir kļuvis redzams un viņu projekti iedvesmo aktīvai līdzdalībai izvēlei Eiropas vēlēšanās 2024.gada 8.jūnijā un būt zinošiem par ES un demokrātiju.

Pirmie divi gadi pagāja pandēmijas gaisotnē, kam sekoja nežēlīgais karš Ukrainā. Tomēr varam droši apgalvot, ka iepazītas valsts institūcijas, nevalstiskās organizācijas un pilsoniskās sabiedrības spēks, pilsoniskā aktīvisma un līdzdalības nozīme demokrātiskajās valstīs, kā arī vēlēšanu procesa daudzveidīgās šķautnes. Diskutējot par demokrātiju un tās vērtībām, apzinājāmies un piedzīvojām to nozīmi, sekojot notikumiem Ukrainā un Latvijas pierobežā. Varam droši apgalvot, ka ar iegūto zināšanu un prasmju kopumu, esam gatavi atbildīgai.

Jūs sarīkojāt divas Atklātās stundas – gan ar EP deputātu I.Ijabu, gan eksperti Ž.Ozoliņu. Īpaši vēlamies uzteikt jauniešu sagatavoto EP vēlēšanu simulācijas spēli, kurā kandidātiem bija jāpārliecina par savu programmu kvalitāti. Stundas vairākas daļas organiski papildināja viena otru, tās bija interaktīvi veidotas, skolēniem iesaistoties un veidojot izpratni par demokrātiju darbībā. 

Eiropas diena Jūsu komandas izpildījumā bija radoša, iesaistoša un vērsta uz plašāku auditoriju. Ļoti novērtējam Jūsu komandas darbu popularizējot Eiropas idejas un vērtības tehnikumā.

Lieliski izstrādāts projekts! Skaidri noformulēti mērķi un uzdevumi. Projekts sastāv no vairākām savstarpēji saistītām daļām, kas ļauj jauniešiem iepazīt vēlēšanu un līdzdalības daudzveidīgo dabu. Projekta lielākais uzsvars ir uz ES sniegtajām iespējām, kuras apstiprināmas ar līdzdalību vēlēšanās. Aptaujās iegūtie rezultāti sniedz labu pamatu secinājumu un ieteikumu daļām. Visa projekta lasīšanas gaitā redzams jauniešu lepnums par tehnikumu, skolotājiem un kolēģiem. Lieliska ir izveidotā dokumentālā filma. Tā parāda dažādas ES perspektīvas, uzsverot demokrātijas, līdzdalības un vēlēšanu nozīmi. Filma ir informatīva un tā ir izmantoja dažādos formātos un auditorijās. Ieteiktu nākotnē pārdomāt projekta uzbūves struktūru, lai precīzāk saliktu akcentus un izceltu svarīgāko.

Lieliski padarīts darbs!

Paralēli EP Vēstnieku skolu programmai esat bijuši ļoti darbīgi un radoši, integrējot Eiropas tematus dažādās tehnikuma aktivitātēs.