A+
a-
Par godu Austrumu jaunajam gadam - Siļķe kažokā sušī noskaņās

Aktuāli

12.02.2021

Par godu Austrumu jaunajam gadam - Siļķe kažokā sušī noskaņās

Šodien, 2021. gada 12 . februāris - Ķīniešu Jaunais gads jeb Pavasara Festivāls, Mēness kalendāra Jaunais gads, Austrumu Jaunais gads.

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas skolotāja Ligita Šefere par godu Austrumu (Ķīniešu) jaunajam gadam pagatavoja latvisko siļķi kažokā Austrumu noskaņās. Siļke Kažokā - SUŠI

Produkti kā latviskai Siļķei kažokā:

  • Siļķe
  • Sīpoli
  • Kartupeļi
  • Burkāni
  • Bietes
  • Olas
  • Krējums/majonēze
  • Garšvielas/zaļumi
  • Vēl tika pielikti āboli!

Tie piešķir interesantu garšas niansi!
Gatavošana: Novāra kartupeļus, burkānus, olas. Bietes izcep cepeškrāsnī. Kartupeļus sastrādā masā kopā ar garšvielām. Masu kārto uz suši paklājiņa, kas pārklāts ar plēvi. Pāri vienā līnijā kārto smalki salmiņos sagrieztus/var sarīvēt bietes, burkānus, ābolus, olu un pārlej ar sagatavoto mērci no krējuma, majonēzes, garšvielām un zaļumiem. Satin visu rullī un noliek ledusskapī uz nakti. Otrā rītā iztin no plēves, sagriež gabaliņos. Katru gabaliņu rotā ar siļķes fileju un zaļumiem. Eksotisko noti piešķirs melnās sezama sēkliņas un balzamiko pilītes!

Lai labi garšo!