A+
a-
Pasaules lielākā mācību stunda

Aktuāli

01.11.2023

Pasaules lielākā mācību stunda

Līdz 17. novembrim aicinām jūs iesaistīties izglītības akcijā "Pasaules lielākā mācību stunda", kas šogad rosina izvērtēt paveikto globālo mērķu sasniegšanā un apgūt datpratību.

2023. gadā ir pagājusi puse no ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanai atvēlētā laika, kas ir iezīmēts ar 2030. gadu. Izmantojot sporta terminoloģiju, ir pienācis "puslaiks", kurā izvērtēt līdz šim paveikto ceļā uz globālo mērķu sasniegšanu. Šogad akcijā izglītības iestādes var iesaistīties īstenojot divas mācību stundas. Mācību stunda "Puslaika apspriede" aicina skolēnus sagatavot stratēģiju un rīcības plānu, lai sasniegtu ilgtspējīgas attīstības mērķus, savukārt stunda "Kļūsti par faktu meistaru!" pēc "puslaikā" pārrunātā, aicina skolēniem spert nākamo soli un kļūt par faktu meistariem, kuri izmanto informāciju, lai īstenotu pārmaiņas. 

Lai piedalītos starptautiskajā izglītības akcijā "Pasaules lielākā mācību stunda", ikviens skolotājs ir aicināts kopīgi ar skolēniem īstenot vienu vai abas no šī gada mācību stundām un dalīties ar foto vai video materiālu Facebook platformā, pievienojot atzīmes @PasaulesStunda, #PasaulesStunda un #imaginewinning. Lai neviena stunda nepaliktu nepamanīta, lūdzam informēt UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju par tās norisi, rakstot uz e-pasta adresi programmas@unesco.lv un atsūtot saiti uz sociālo tīklu ierakstu.

Stundu plāni pieejami šeit: https://www.unesco.lv/lv/pasaules-lielaka-macibu-stunda

Plašāka informācija par akciju atrodama starptautiskajā vietnē: http://worldslargestlesson.globalgoals.org.