24.11.2022. , no plkst. 9:00 – 13:00, Profesionālās meistarības konkurss "Rudens garša" 1. un 2. kursa audzēkņiem
Dalība – no katras grupas 1 komanda 2 izglītojamo sastāvā
Uzdevums:
- Tests- Dārzeņu pirmapstrāde, Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā, Lietišķās saskarsmes pamatprincipi – kopā 30 jautājumi
- Ievērojot Zero vest prasības ,pagatavot 2 personām biezzupu /krēmzupu no dotajiem dārzeņiem – kartupeļi, burkāni,brokoļi, sīpoli, kāposti, tomāti, galviņkāposti, ķirbis, zaļumi. Obligāti jāizmanto 3 ingredienti (Ēdiena pagatavošanai – 120 min.)
- Pirms konkursa iesniegt tehnoloģisko karti biezzupai/krēmzupai – aprēķinātu 1 porcijai un 2 porcijām.
Konkursa mērķis:
- Popularizēt ēdināšanas pakalpojumu profesijas prestižu;
- Aktivizēt audzēkņu interesi par pavāra mākslas daudzpusību;
- Sekmēt sadarbību starp skolotājiem, izglītojamajiem un sadarbības partneriem.
- Iegūt pieredzi dārzeņu produktu pielietojumam ēdienu gatavošanā.
Vērtēšana : Maksimāli iegūstamais punktu skaits 100% 100 punkti
- Tests – 0-30 punkti
- Ēdiena receptūra – 0- 10 punktiem
- Iekļaušanas laikā – 5 punkti
- Pagatavota ēdiena prezentācija, ēdiena garša, noformēšana, atbilstība tematikai – 0- 15 punktiem
- Pavāra ārējais izskats – 5 punkti
- Darba drošības ievērošana 5 punkti
- Pagatavotā ēdiena - (krāsa, smarža, garša, temperatūra, konsistence, produktu saderība) – 0- 20 punkti
- Tehnoloģisko procesu pareizība, darba paņēmieni 0-10 punktiem
Informācija:
- Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas izglītojamajiem dalība konkursā obligāta
- Pieteikties dalībai un iesniegt tehnoloģisko karti līdz 20.11.2022. nodaļas vadītājai I. Austrumai (N216 kab.)
- Žūrijā – nodaļas skolotāji izlozes kārtībā, tehnikuma administrācijas pārstāvji
- Atbildīgā personas S.Shults – mācību darbnīca Nr. N38d 10:00- 12:00 / S.Degaine – tests – N218, 9:00-10:00
- Rezultātu apkopojums, apbalvošana Nr. N38d 12: 20 -13:00