A+
a-
Programmas “Latvijas skolas soma” aktivitātes 2023./2024. mācību gada 1.semestrī.

Aktuāli

09.01.2024

Programmas “Latvijas skolas soma” aktivitātes 2023./2024. mācību gada 1.semestrī.

Programma “Latvijas skolas soma” aizsākās Latvijas valsts simtgades gadā un turpinās arī šinī mācību gadā. Programma deva iespēju mūsu tehnika izglītojamiem 2023./2024.mācību gada 1.semestrī apmeklēt kultūras un mākslas pasākumus, piedalīties izglītojošās programmās.

Tehnikuma izglītojamie 2023./2024. mācību gada 1.pusgadā apmeklēja 40 dažādus programmas “Latvijas skolas soma” pasākumus.

Tehnikuma izglītojamie 8 reizes apmeklēja teātra izrādes Latvijas teātros un noskatījās digitāli jaunāko latviešu filmu “Mana Brīvība”, tehnikuma telpās gan Rīgā, gan Preiļos. Koncertlekcijas “Ceļš uz lielo skatuvi”, “Mēs esam Latvija” tēmas tika saistītas ar valsts svētkiem un notika tehnikuma aktu zālēs.

Jaunieši apmeklēja un iepazinās ar pamatekspozīcijām  Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, Latvijas Kara muzejā, Modes muzejā, u.c.

Ar vēsturi un arhitektūru bija iespēja iepazīties vēsturiskās orientēšanās spēlēs un Rīgas jūgendstila centrā. Izglītojamie apmeklēja arī padomju slepeno bunkuru Līgatnē un “Stūra māju”.

Izglītojamiem tika dota  iespēja piedalīties izglītojošās programmas “ No grauda līdz maizei” A.Tarasovas Z/S, Krūmiņi, Liepas pagastā, Cēsu novadā.

Paldies tehnikuma izglītojamiem un pedagogiem par iesaistīšanos programmā “Latvijas skolas soma”! “Lai izdodas izbaudīt!”

Paldies “Latvijas skolas soma” programmas komandai par iespēju izmantot piešķirtos finanšu līdzekļus!