A+
a-
Programmas "Latvijas Skolas Soma"ietvaros apmeklētas vairākas meistarklases un ražošanas uzņēmumi

Aktuāli

10.03.2019

Programmas "Latvijas Skolas Soma"ietvaros apmeklētas vairākas meistarklases un ražošanas uzņēmumi

VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" jaunieši no Pārtikas ražošanas nodaļas Programmas "Latvijas Skolas soma“ ietvaros, izglītojamiem bija iespēja apmeklēt gaļas pārstrādes uzņēmumu SIA “Bajards” un  meistarklasē “GASTRONOMIJAS INSTITŪTĀ “, Rīgā.

Gastronomijas institūta meistarklases tēma : “Makarūnu gatavošana”, kuru vadīja Anna Riekstiņa. Meistarklases laikā bijabija iespēja iepazīt makarūnu rašanās vēsturi, nepieciešamās izejvielas un pašu izstrādājumu gatavošanu – soli pa solim

SIA "Bajards" darbojas gaļas pārstrādes jomā, kur pēc uzņēmuma tehnologa receptēm tiek gatavotas desas un cīsiņi.

Audzēkņiem bija iespēja uzzināt par uzņēmuma attīstību un darba grafiku,kā arī vērot un piedalīties meistarklasē, kurā tika sadalīta vistas gaļa.

Uzņēmuma darbs tiek plānots atbilstoši sanitāram režīmam un bija iespēja vērot, kā pareizi tiek organizētas darba plūsmas. Pēc interesantās ekskursijas un meistarklases, visi degustējā gatavotos gaļas izstrādājumus. Audzēkņiem tika piedāvāta arī prakses iespējas gaļas pārstrādē.

Paldies programmai "latvijas Skolas Soma" par jauniešu atbalstu un iespēju piedalīties praktiskās nodarbībās.