A+
a-
Rīgā norisināsies seminārs pedagogiem “Kā runāt par medijpratību un informācijpratību ar skolēniem?”

Aktuāli

01.11.2023

Rīgā norisināsies seminārs pedagogiem “Kā runāt par medijpratību un informācijpratību ar skolēniem?”

Datums, laiks: 7. decembris, plkst. 11.00-16.00

Vieta: Latvijas Universitātes bibliotēkas 2. stāva konferenču zāle (Kalpaka bulvāris 4, Rīga)

Pieteikšanās: Tiks izsludināta drīzumā

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas seminārs pedagogiem “Kā runāt ar medijpratību un informācijpratību ar skolēniem?” veidots sadarbībā ar Latvijas Universitātes UNESCO Medijpratības un informācijpratības katedru. Semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar UNESCO veidotu materiālu pedagogiem par medijpratību un informācijpratību “Domā kristiski, klikšķini atbildīgi!” un ar tā izmantošanas iespējām mācību procesā. 

Programmā paredzēta Latvijas Universitātes UNESCO Medijpratības un informācijpratības katedras docentes Lauras Ardavas-Āboliņas lekcija par medijpratības un informācijpratības jaunāko terminoloģiju, kā arī mediju un tehnoloģiju vides kontekstu, kādā šie termini veidojas. Semināru papildinās arī Baltijas Pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:baltica” žurnālistes Ingas Sprinģes interaktīva kritiskās domāšanas darbnīca “Kā atpazīt uzticamu informāciju?”

Semināra noslēgumā dalībnieki atskatīties uz UNESCO akcijas “Pasaules lielākā mācību stunda” norisi Latvijā, kā arī piedalīsies radošā aktivitātē.