A+
a-
Rīgas skolēnu līdzdalības forums

Aktuāli

06.12.2023

Rīgas skolēnu līdzdalības forums

1. decembrī VEF norisinājās Rīgas skolēnu līdzdalības forums. Šajā pasākumā skolu pārstāvēja izglītojamo pašpārvaldes dalībnieces: Kitija Meldere, Darja Golubeva, Annija Sāra Maļinovska un Neda Mega Andersone, kā arī RTRIT direktores vietniece audzināšanas darbā un kultūrizglītības jomā Ludmila Ļevančuka.

Šajā pasākumā piedalījās 30 Rīgas skolas. Pasākuma mērķis bija ieteikt skolēnu pašpārvaldēm vadlīnijas, kuras nostiprinātu komunikāciju un ilgtspējīgu pašpārvaldes darbību. Pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja vērot diskusiju “Kā jaunietis var būvēt savu skolu?”, kurā piedalījās vairākas Latvijā atpazīstamas personības.

Diskusija aptvērā vairākas tēmas, piemēram skolēnu pašpārvaldes pagātnes un tagadnes atšķirībām, kā arī tika apskatīta tēma par jauniešu mentālo veselību. Savu runu pasākumā teica arī Rīgas Domes priekšēdētājs Vilnis Ķirsis, kurš uzsvēra, ka jebkuras sabiedrības pamatā ir sadarbība. Citāts, kurš palika atmiņā no Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārās sekretāres Silvijas Reinbergas runas bija: “Vadība nav saistīta ar varu vai autoritāti, bet gan ar līderību”.

Kopumā pasākums varēja smelties daudz padomu un iedvesmojošas idejas skolas pašpārvaldes attīstībai. Liels paldies Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijas jauniešiem par iespēju piedalīties šādā pasākumā.