A+
a-
“Sajūti. Sadzirdi. Saproti.” - Sajūtu vakariņas

Aktuāli

11.10.2022

“Sajūti. Sadzirdi. Saproti.” - Sajūtu vakariņas

Šodien, tehnikumā vēl iepriekš nebijis pasākums - “Sajūtu vakariņas”, kuras rīko Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons”, ar mērķi darba devējiem parādīt no cita skatupunkta iespējas personu ar invaliditāti nodarbināšanai un iedrošināt sniegt viņiem darba iespējas. 

Pasākuma idejas pamatā ir pielietota un pasaulē atzītā Word Cafe pieeja, kas paredz katram dalībniekam sākumā sajust, kā jūtas persona ar funkcionālajiem traucējumiem un pēc tam tematiskā domu apmaiņā pārrunāt un dalīties pieredzē ar saviem galda biedriem. “Sajūtu mielasta” laikā dalībniekiem bija arī iespēja apgūt vairākas zīmju valodas zīmes un uzzināt par Braila rakstu un vides pieejamību. 

Kampaņas “Sajūti. Sadzirdi. Saproti.” mērķis ir veicināt izpratni un palielināt sabiedrības informētību par personu ar invaliditāti ikdienu, lomu sabiedrībā, diskriminācijas pazīmēm, ar ko nākas saskartiem šai sabiedrības daļai.  

Kopumā biedrība “Apeirons” rīko trīs šādas neformālās diskusijas, nākamās norisināsies 8. un 22. novembrī no plkst.17.00 līdz 20.00. Lai pieteiktos, darba devējiem jāaizpilda pieteikuma anketa: https://ej.uz/sajūtuvakariņas.