A+
a-
Strasbūras apmeklējums Euroscola ietvaros

Aktuāli

24.11.2023

Strasbūras apmeklējums Euroscola ietvaros

16.novembrī, RTRIT Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas dalībnieki apmeklēja Eiropas Parlamenta mītni Strasbūrā, Francijā.

Diena Parlamentā sākās iedvesmojošu video uzrunu no Eiropas Parlamenta prezidentes Roberta Metsola un sirsnīgiem laba vēlējumi visiem klātesošajiem. Pēc iedvesmojošas uzrunas, Eiropas Parlamenta viceprezidente Nicola Beer tiešsaistes laikā uzrunāja Euroscola projekta dalībniekus. Lai arī saruna nebija ilga, ikvienam jaunietim bija iespēja uzdot sav interesējošu jautājumu EP viceprezidentei par un ap darbu Eiropas Parlamentā.

Ņemot vērā, ka šīs dienas tēma bija “No enerģētikas krīzes ceļā uz ilgtspējīgu nākotni: ES pasākumi pret klimata pārmaiņām”, tiešsaistes Inovāciju darbnīcas ietvaros, pievienojās arī EP zinātnes un enerģijas komitejas administratore Aleyda Hernandez Laviades, kura sniedza izsmeļošas atbildes uz jauniešu jautājumiem, kas saistījās ar vidi, enerģētiku un klimata pārmaiņām.

Pēc sarunām ar EP pārstāvjiem, sākās simulāciju darbnīca, kuras laikā visiem jauniešiem bija iespēja iejusties EP dalībnieku lomās - lemjot, vai Eiropai vajadzētu pilnībā atteikties no fosilā kurināmā un pāriet uz atjaunojamo enerģiju.

Pasākuma laikā jaunieši iepazinās ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu skolēniem, pilnveidoja zināšanas par Eiropas Parlamentu, kā arī attīstīja savu analītisko domāšanu un spēju izteikt viedokli, diskutējot vairāk kā 750 cilvēku plašas auditorijas priekšā.

Un jau pavisam drīz, RTRIT EVPS jauniešie dalīsies savā pieredzē ar citiem rtrit izglītojamajiem, lai popularizētu Eiropas Parlamenta darbību Latvijā!