A+
a-
Sviestmaižu maratons izstādes Riga Food 2019 ietvaros kopā ar RTRIT

Aktuāli

10.09.2019

Sviestmaižu maratons izstādes Riga Food 2019 ietvaros kopā ar RTRIT

No 04.09. - 07.09. Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisinājās jau 24. ikgadējā plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs “Riga Food” 2019.  Izstāde ik gadu iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunos pārtikas gardumus un sniedz iespēju iepazīties ar jaunajiem nozares uzņēmumiem. Katrs gardēdis var smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību. Šogad izstādē piedalījās 720 uzņēmumi no 35 valstīm, šogad tika pārstāvēti 15 valstu nacionālie stendi

VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību (LMB) un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF) rīkoja sviestmaižu gatavošanas maratonu "Sviestmaize vieno!", kas norisinājās visas 4 dienas. "Riga Food" izstādē gatavoja sviestmaizes ar Zaļās un Bordo karotītes produktiem. Izejvielas sviestmaizēm nodrošināja vairāki Latvijas ražotāji Baltais, AS “Krāslavas piens”, Smiltenes Piens, Rēzeknes gaļas kombināts, SIA “Galiņi”, Kronis Food, Fazer Latvija, Maiznīca Lielezers, Maiznīca DONA, Hanzas Maiznīca, maizes ceptuve LĀČI, Maiznīca Flora, "LPB Priekules maizes ceptuve" un SIA Saldus Maiznieks. Pateicoties ilgai sadarbībai ar Latvijas Tehnoloģisko centru RTRIT piedalījās izstādē stendā Inovācija pārtikai, kur katru gadu tiek sapulcēti inovatīvi, radoši un perspektīvi pārtikas un izglītības/zinātnes nozaru pārstāvji.

Pirmajā izstādes dienā bijām īpaši pagodināti, jo mūsu stendu apmeklēja Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs ar delegāciju, augsti godātie viesi atklāja Sviestmaižu maratonu, aprunājās ar skolotājiem un novēlēja tehnikumam izaugsmi.

Katru dienu ikviens varēja piedalīties Sviestmaižu maratonā, kur varēja nobaudīt skolotāju un audzēkņu pagatavotas maizītes, uztaisīt pats savu sviestmaizi no daudziem maizes un visdažādāko produktu veidiem. Piektdien un sestdien papildus sviestmaizēm vārēja piedalīties dabīgo "konfekšu" gatavošanā un izgaršot augļus šokolādē ar gardām  piedevām. Šī aktivitāte īpašu uzmanību izpelnījās no visjaunākajiem izstādes apmeklētājiem. 

Izstādē piedalījās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Pārtikas ražošanas; Ēdināšanas un Viesmīlības nodaļas, kā arī RTRIT Reprezentācijas komanda, kas visiem interesentiem stāstīja par tehnikuma plašajām iespējām gan jauniešiem, gan pieaugušajiem.

Papildus Ķipsalas izstāžu centra 1. hallē norisinājās dažādi pavāru, bārmeņu un skolu konkursi, tostarp arī “Bocuse d’Or 2020” Latvijas nacionālā atlase, kurā par godu Latvijas vārdu nest tālāk, cīnījās divi šefpavāri - Dinārs Zvidriņš un Juris Latišenoks. Latviju pirmo reizi pasaules prestižākajā pavāru konkursā “Bocuse d’Or” pārstāvēs Dinārs Zvidriņš.

Izstādes Rīga Food 2019 ietvaros norisinājās konkurss "Baltic Student Chef Zero Waste Challenge", kur piedalījās visu trīs Baltijas valstu komandas. No katras valsts piedalījās 2 komandas, Latviju pārstāvēja VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" Preiļu struktūrvienības komanda skolotājas Ināras Liepiņas vadībā.

Izsakām lielu pateicību par sadarbību, Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektorei Guntai Dukai, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas projektu vadītājai Ilzei Zuimačai un visiem Latvijas ražotājiem , kas nodrošināja ar produktiem.
Izsakām pateicību Latvijas Tehnoloģiskā centra projektu konsultantei Diānai Krieviņai, par iespēju piedalīties tik nozīmīgā nozares pasākumā.
Izsakām arī lielu pateicību par ieguldīto darbu Pārtikas ražošanas un Ēdināšanas nodaļas vadītājai Ivetai Austrumai un skolotājām Līgai Rugājai, Irīnai Sobakinai, Irīnai Duvanovai, Diānai Baikovai, kā arī Viesmīlības nodaļas vadītājai Sarmītei Kudiņai.

Uz tikšanos nākamgad, jubilejas izstādē Riga Food 2020, kas notiks 09.09.–12.09.2020. Ķīpsalā!