A+
a-
Turcijas vēstnieces vizīte Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā noslēdz Turcijas kulināro nedēļu

Aktuāli

28.05.2025

Turcijas vēstnieces vizīte Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā noslēdz Turcijas kulināro nedēļu

2025. gada 27. maijā Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums ar prieku uzņēma Turcijas vēstnieci Latvijā un vēstniecības pārstāvjus, lai svinīgi noslēgtu Turcijas kulināro nedēļu. Noslēguma pasākuma centrālais notikums bija īpaša meistarklase, kurā Turcijas vēstniecības šefpavārs kopā ar tehnikuma jauniešiem gatavoja vairākus klasiskus turku ēdienus, daloties gan ar prasmēm, gan stāstiem par bagātīgo Turcijas kulināro mantojumu.

No 21. līdz 27. maijam visā pasaulē tika svinēta Turcijas kulinārā nedēļa, šogad veltīta tēmai “Turcijas virtuves klasiskie ēdieni”. Nedēļas ietvaros izcelti ēdieni, kas gadsimtiem ilgi saglabājuši nozīmīgu vietu turku mājas virtuvēs – to vidū tādi gardumi kā Mantı (turku pelmeņi), İmambayıldı (pildīti baklažāni), Börek, Kazandibi un, protams, baklava.

Turcijas kulinārā nedēļa tiek organizēta jau ceturto gadu pēc kārtas, un tās mērķis ir izcelt Turcijas daudzveidīgo gastronomisko mantojumu, kurā savijas ilgtspēja, viesmīlība un cieņa pret vietējiem produktiem. Arī Rīgā nedēļas garumā norisinājās vairāki pasākumi, tostarp īpašas ēdienkartes restorānos un kulinārijas meistarklases.

Noslēguma meistarklase Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā bija lieliska iespēja topošajiem pavāriem iedvesmoties no autentiskām receptēm un izzināt turku virtuves noslēpumus tieši no Turcijas šefpavāra. Sirsnīgā un draudzīgā atmosfērā dzima ne tikai gardi ēdieni, bet arī jauni kontakti un iedvesmojoša starpkultūru sadarbība.