18.01.2024
Vakar tehnikumā piedzīvojām unikālu POP-UP restorānu "Zaļā domāšana restorāna ēdienos". Tehnikuma skolotājas Inese Bedeice, Ligita Šefere un Santa Rūjā prezentēja ilgtspējīgas domāšanas pamatprincipus ēdienu gatavošanā, kurus apguva Erasmus+ programmas ietvaros, Spānijā.
Skolotājas stāstīja par to, kā ēdienu gatavošanas laikā mēs varam palīdzēt glābt mūsu pasauli, ievērojot ilgtspējīgas gatavošanas principus.
Galdā bija moderna poke bļoda, kuru viesi varēja pielāgot paši, pašcepta maize, dažādas mājās gatavotas mērces un 7 veidu tartes, kopā veidojot tango garšu nianses.
Liels paldies skolotājām Ligitai Šeferei, Santai Rūjai un Inesei Bedeicei, kā arī jauniešiem no EK21-1/2 un RP23-1/2 par bagātīgo klāto galdu.