A+
a-
XXIII Mazpolijas gastronomijas skolu konkurss Polijā

Aktuāli

08.03.2022

XXIII Mazpolijas gastronomijas skolu konkurss Polijā

No 03.03.-05.03. 2022. Polijā, Krakovā notika  "XXIII Mazpolijas gastronomijas skolu konkurss"(XXIII Małopolski Contest of Gastronomic Schools) 4 nominācijās bārmenis, viesmīļi, pavārs un konditors.

Sīva konkurencē, mūsu skolas komanda startēja ar labiem rezultātiem. Konkursā piedalījās pārstāvji no 10 Polijas gastronomijas skolām, kā arī dalībnieki no Gruzijas, Slovēnijas, Lietuvas, Čehijas un Slovākijas. Žūrijas komisijā bija vadošie Polijas uzņēmēji, pavāri, bārmeņi un konditori.

Bārmeņu nominācijā – skolotājas I. Kuršas audzēknis Roberts Brūzītis, grupa E19-5/6, ieguva medaļu un otro vietu ( kokteiļa pagatavošana, bārmeņa darba  tehnika)

Viesmīļu nominācijā – skolotājas I. Kuršas audzēkņi Zane Bite, grupa E20-5/6 un Leo Roga, grupa E21-5/6, ieguva kausu un 1 vietu (apkalpošana pie galda 4 personām, galda klāšana, apkalpošanas tehnika, atbildes uz jautājumiem par darba procesu un apkalpošanas tehniku)

Pavāra nominācijā – skolotājas I. Duvanovas audzēknis Aleksejs Šibajevs, grupa E20-5/6, ieguva veicināšanas diplomu .

Konditora nominācijā – skolotājas L. Rugājas audzēkne Evelīna Rudzīte , grupa E20-3/4, ieguva veicināšanas diplomu.

Kā arī audzēkņi ieguva vērtīgas balvas no Polijas vadošiem uzņēmumiem – konkursa sponsoriem un apstiprinājuma sertifikātu par dalību konkursā.

Izsakām lielu pateicību Latvijas Maiznieki Biedrības izpilddirektorei Guntai Dukai, Maizes ceptuves "Lāči" īpašniekam Normundam Skauģim, SIA N.Bomja maiznīcai “Lielezers” un Lielezera ražošanas ceha vadītājam Valteram Kanopam par atbalstu un Latvijas maizes popularizēšanu starpvalstu konkursā Polijā.