A+
a-
"Ziemassvētki Eiropā 21" Portugālē

Aktuāli

07.12.2021

"Ziemassvētki Eiropā 21" Portugālē

06.12. Portugāles pilsētā Faro, ir sākusies pasākumiem piepildītā “Ziemassvētki Eiropā 2021” nedēļa, kas ilgs no 06.12. – 10.12.2021.

Pirmajā pasākuma dienā, mūsu RTRIT komanda, svinīgajā gājienā, kopā ar pārējiem dalībniekiem prezentēja pārstāvētās valstis.

Pēc parādes pilsētas ielās, visi dalībnieki devās uz baznīcu, kur katra valsts nodeva savu sveicienu savas valsts valodā.

Pēc svinīgajiem pasākumiem, dalībnieki, devās strādāt pie savas valsts stenda, kurā, izstādes apmeklētājus cienās ar latviskajām garšām un stāstīs par Latviju un valsts tradīcijām.

CHRISTMAS IN EUROPE – ''Ziemassvētki Eiropā” ir ikgadējs starptautisks pasākums, kurā satiekas Eiropas valstu kultūras mantojums, svētku un ikdienas tradīcijas, senču Ziemassvētku pieredze. Pasākumu īsteno starptautiskā organizācija AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija). Pasākuma mērķis ir veicināt Eiropas kultūru dimensiju attīstību profesionālās izglītības iestādēs. “Ziemassvētki Eiropā” apvieno jauniešus, skolotājus no dažādām Eiropas valstīm, lai popularizētu
dažādās Ziemassvētku sagaidīšanas un svinēšanas tradīcijas. Katru gadu pasākumu organizē kāda no AEHT dalībskolām un tajā ik gadu piedalās vairāk par 200 dalībnieku no gandrīz 30 valstīm.