A+
a-
Zolitūdes ģimnāzija un Leipzig Sport Oberschule ciemojās RTRIT

Aktuāli

24.09.2019

Zolitūdes ģimnāzija un Leipzig Sport Oberschule ciemojās RTRIT

23.09.2019. VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” viesojās Zolitūdes ģimnāzijas (7.-8. klases) un Leipzig Sport Oberschule (7.-11. klases) audzēkņi -  ikgadējā sadarbības projekta dalībnieki. Katru gadu projekta ietvaros tiek pētīta jauna tēma, šogad tā ir Izglītības sistēma Latvijā un latviešu tradicionālie ēdieni.

Mūsu ciemiņi no Vācijas sporta skolas un Zolitūdes ģimnāzijas pirms tam apmeklēja bērnudārzu un pamatskolu, bet kā profesionālās izglītības iestādi izvēlējās mūsu tehnikumu. “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” ir iespēja apvienot abas projekta tēmas - vērtēt profesionālās izglītības iestādi un gūt teorētiskas zināšanas un praktiskas iemaņas latviešu tradicionālo ēdienu gatavošanā.

Vizītes laikā jaunieši un skolotāji apskatīja tehnikumu, iepazinās ar izstādi “Rudens krāsas un rudens garšas”, ko veidoja mūsu ēdināšanas nodaļas skolotāja Inese Bedeice kopā ar saviem audzēkņiem, parādot Latvijas rudens ražas bagātību un krāšņumu. Vēlāk, sekoja praktiska nodarbība, kuras laikā dalībnieki garšoja latviešu nacionālos ēdienus, tos arī praktiski pagatavojot.

Projekta noslēgumā jaunieši veidos prezentācijas, kurās atspoguļos apmeklējumu iespaidus. Zolitūdes ģimnāzijas audzēkņi dalīsies ar receptēm vācu valodā, savukārt vācu skolēni prezentēs savu pieredzi angļu un krievu valodās

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums ar prieku uzņem viesus no visdažādākajām izglītības iestādēm Latvijā un pasaulē, lai popularizētu profesionālas izglītības iespējas un priekšrocības, ko sniedz mūsu tehnikums.