A+
a-
Ēnu diena 2019

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

15.02.2019

Ēnu diena 2019

Īsi pirms Valentīndienas, jauniešiem bija iespēja ēnot kādu sev tīkamu profesiju visā Latvijā. Arī PIKC VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" jau sesto gadu ir ēnu devējs. Šogad varēja ēnot visas tehnikumā apgūstamās profesijas, visās 3 struktūrvienības, gan Rīgā, gan Preiļos. Kopumā ēnot bija pieteikušies vairāk nekā 100 jaunieši no visdažādākajām Latvijas skolām, pieprasītākā RTRIT nodaļa bija Dizaina, Modes un Stila nodaļa, kur var apgūt gan vizuālā tēla stilista, gan apģērbu dizaina un tērpu modelēšanas un izgatavošanas, gan interjera dizaina profesijas.

Pirmo reizi varēja ēnot RTRIT Eiropas projektu nodaļu - Projektu vadītāju Zani Saukāni un projektu asistentu Artūru Hominu. Kā teica pašas "ēnas", ka šī pieredze bija ļoti noderīga un absolūti ne tāda, ka bja gaidīts, pozitīvā skatījumā. Meitenes iepazinās ar projektu nodaļas galveniem pienākumiem, uzzināja kā rakstīt un noformēt savu CV, kā arī piedalījās mobilitāšu atlasē, kur klātienē redzēja kā norisinās dalībnieku izvēle pēc noteiktiem kritērijiem, kā arī iepazinās ar tehnikuma mācību iespējām.

Preiļos "ēnotāji" bija priecīgi par pedagogu sirsnību un sagatvotu ēnošanas programmu, kur varēja iejusties Vizuālā tēla stilista, Pavāra un Konditora lomās

Marijas ielas struktūrvienībā, pēc jauniešu atsauksmēm, aizraujoši un interesanti gāja Apģērbu dizaina profesijas "ēnotājiem", kur varēja zīmēt apģērbu skices un iepazīties ar tērpu stiliem un materiālu dažādību.

Mums kā "ēnu devējiem" ir patiess prieks par jauniešu lielo interesi un vēlmi uzzināt ko jaunu par mācību iespējām, profesiju dažādību un turpmāko karjeras attīstību.

Uz tikšanos arī nākamgad!