A+
a-
"Īstas latviešu rudzu maizes cepšanas tradīcijas" - meistarklase pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas audzēkņiem

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

21.02.2020

"Īstas latviešu rudzu maizes cepšanas tradīcijas" - meistarklase pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas audzēkņiem

2020.gada 19. februārī VSIA PIKC Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas izglītojamiem notika meistarklase “Īstas latviešu rudzu maizes cepšanas tradīcijas", karjeras attīstības atbalsta projekta ietvaros. Meistarklasi vādīja SIA “Saldus Maiznieks” ražošanas vadītājs Toms Blumbergs. Audzēkņi uzmanīgi klausījās lekciju par maizes cepšanu un ar lielu interesi piedalījās praktiskajā nodarbībā. Tas bija ilgstošs process, apmēram sešas stundas, kura laikā jaunieši kopā ar meistaru izveidoja smaržīgo maizes kukuli. Patīkama svaigas maizes smarža virmoja pa tehnikuma gaiteņiem visas dienas garumā.

Darba beigās meistars ieteica: ‘’Ēdiet veselīgi - ēdiet rudzu maizi!”

Paldies SIA “Saldus Maiznieks” ražošanas vadītājam Tomam Blumbergam.