A+
a-
Izstādes Desing Isla 2018 apmeklējums

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

12.12.2018

Izstādes Desing Isla 2018 apmeklējums

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Modes, stila un dizaina nodaļas, izglītības programmas Interjera dizains, specialitātes Interjera noformētājs IN18 ½, 2IN18 un IN17 grupu izglītojamajiem bija iespēja apmeklēt starptautisko dizaina izstādi „Design Isle 2018.

Projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Apmeklējuma mērķis bija padziļināt izglītojamo izpratni par izvēlēto profesiju un iepazīstināt ar dizaina nozares jaunākajām tendencēm un darba tirgus perspektīvām.

Izstādē varēja apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus. Varēja vērot konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva 2018» norisi.

Izglītojamie guva pieredzi par radošām izaugsmes iespējām mācību laikā; dizaina produktu daudzveidību, kā arī guva priekšstatu par jaunākām tendencēm dizaina jomā.

Pasākums bija lietderīgs tehnikuma audzēkņiem, kā viena no iespējām ieskatīties savā izvēlētajā profesijā.

No audzēkņu aptaujām (Ko es ieguvu?):

  • …ļoti patika un izstāde radīja iedvesmu pašai izveidot sava dīvāna dizainu;
  • …biju pārsteigta, ka arvien lielāku popularitāti iegūst reciklējamie materiāli un kā tos veiksmīgi iekļaut veidojot dizainu;
  • …ieguvu dažādas idejas un pieejas mēbeļu un telpu noformēšanā;
  • …ļoti patika interesantie gaismas ķermeņu dizaina risinājumi;
  • …pārsteidzoši ir tas, ka bez jau tradicionāliem materiāliem – koks, stikls, metāls, plastmasa, var iekļaut arī citus materiālus…;
  • …sapratu, ka radot darbu, ir svarīgi attīstīt labu ideju, kuru būtu vērts realizēt materiālā…;
  • …patika, kā darbos tika apspēlētas krāsas…radās dažādas idejas, kuras izmantošu savos darbos…;
  • …varēja salīdzināt dažādu studentu izstādītos kvalifikācijas darbus, bet žēl, ka nebija mūsu tehnikuma darbi, tāpēc ieteikšu skolotājām, lai nākamgad varētu piedalīties…;
  • noteikti ieteiktu apmeklēt šo izstādi, jo tas ir labs papildinājums, apgūstot speciālos mācību priekšmetus un paldies par radīto iespēju apmeklēt šo izstādi.                                                                                                                          

Informāciju apkopoja un sagatavoja:  Modes, stila un dizaina nodaļas pedagogs karjeras konsultants Zigmunds Milzarājs.