A+
a-
Karjeras diena „Atnāc un uzzini!” Tukuma 2. vidusskolā

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

29.01.2019

Karjeras diena „Atnāc un uzzini!” Tukuma 2. vidusskolā

PIKC VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" ar Tukuma 2.vidusskolu vieno ilgas un ciešas sadarbības saites. 24.janvārī atkal ar prieku atsaucāmies aicinājumam un visas tehnikuma nodaļas sagatavoja uzskates materiālus, interesantas meistarklases, degustācijas un nelielas viktorīnas un deviņpadsmit cilvēku sastāvā devāmies ceļā.

Pasākums pārsteidza ar grandiozitāti, jo nelielās vidusskolas telpas un gaiteņi burtiski mutuļoja no izglītojamo plūsmas.Te bija gan tehnikumi, gan augstskolas, gan profesionālās vidusskolas un ārzemju koledžas.Skolēni nāca no visām Tukuma rajona skolām, kopā uz mūsu meistarklasēm bija pieteikušies 125 skolēni, bet nāca vēl papildus interesenti. Bija arī ko redzēt!

Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas profesionālās izglītības skolotāja Sandra Degaine rūpējās par baltiem galdautiem ar ziliem galda svārkeim, bet izglītojamās Andreja Fjodorova un Marija Jansone demonstrēja auksto uzkodu gatavošanu un palīdzēja skolēniem veidot saldās un sāļās uzkodas,kuras pēc tam varēja apēst.

Viesmīlības pakalpojumu nodaļas profesionālās izglītības skolotāja Zanda Frīdenberga un izglītojamās Viktorija Laksberga un Ingūna Dārzniece parādīja galda klāšanu un piedāvāja atpazīt dažādos galda piederumus.

Tūrisma un komerczinību nodaļas profesionālās izglītības skolotāja Anita Krūziņa –Liepa un izglītojamie Sabīne Kugrēna un Markuss Bārzdainis dalījās pieredzē par macībām nodaļā, apgūstamajām profesijām un vadīja prezentāciju. Katram no mums nepieciešamas kaut nedaudz zināšanas komerczinībās.

Daudzu jauniešu ineteresi izraisīja Modes un stila dizaina nodaļa, kur profesionālās izglītības skolotāja Iveta Pavlovska un izglītojamās Elīza Janita, Maruta Ekševica un Taisija Panteleja stāstīja par nepieciešamām prasmēm un palīdzēja modelēt skaistus apģērbus.

Pārtikas ražošanas nodaļas profesionālās izglītības skolotāja Rūta Klausa un izglītojamās Amanda Andersone, Lidija Matjučenka un Amanda Bugakova tik aizraujoši stāstīja par maizes cepšanu, ka skolēni klausījās elpu aizrāvuši! Kur vēl smalkās marcipāna figūriņas un iespēja savām rokām izrotāt cepumus ar krāsainu glazūru! Skolēni ar prieku fotografēja savus darbiņus!

Mūsu aktīvā sabiedrisko attiecību speciāliste Annele Rogozina kopā ar Izglītojamo pašpārvaldes pārstāvi Niku Kristianu Kalniņu rūpējās par interesantu tehnikuma prezentāciju un daudzpusīgu informāciju.

Lūk dažas apmeklētāju atsauksmes:

  • "Patika komerczinātnes un izrotāt cepumus'
  • "Ļoti patika, ka paskaidroja par mācībām, stipendijām, kā var uztaisīt un izdomāt ēdienu'
  • Patika tas, ka varēja izpausties un meitenes ir atsaucīgas!"
  • "Uzzināju jaunu,interesantu informāciju par komerczinībām"
  • "Ļoti patika informācija un prakses vietas ārzemēs"

Atsauksmēs uzsvēra gan mūsu tehnikuma izglītojamo zināšanas, gan interesantuss stāstījumus un meistarklases.

Savukārt mūsu audzēkņi uzlaboja komunikācijas prasmes, sadarbības un prezentācijas prasmes, kas noderēs tālākajā karjerā.

Paldies par izdevušos pasākumu visiem dalībniekiem!

Sagatavoja Lija Indāne, pedagogs karjeras konsultants