A+
a-
Karjeras izglītības nodarbības janvāra un februāra mēnesī, Modes,stila un dizaina nodaļā

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

04.04.2019

Karjeras izglītības nodarbības janvāra un februāra mēnesī, Modes,stila un dizaina nodaļā

VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" Modes, stila un dizaina nodaļas karjeras konsultants janvārī vadīja karjeras izglītības nodarbības grupu ST17 ½,SV16 ¾, IN16 ½, SV17 ½, SV18 ¾, TA18, SV18 ½, SV16 ½ izglītojamajiem par tēmu „Portfolio veidošana; Karjeras plāna veidošana” un februārī - grupu SV16 ½, SV18 5/6,SV18 ¾, IN17, IN18 ½, TA18, SV17 ¾ izglītojamajiem par tēmām „Portfolio veidošana; Mērķtiecība, mērķu izvirzīšana; Lēmuma pieņemšana un problēmu risināšana.”

Portfolio ir viens no rīkiem, kas atvieglo indivīda lēmuma pieņemšanu par karjeras veidošanu, rada stabilitāti, ir palīgs darba meklēšanas procesā, palīdz sagatavoties darba intervijai un mainīt nodarbošanos.

Nodarbību laikā tika apskatīti dažādi portfolio veidi, iepazīstināti ar to veidošanas pamatnoteikumiem un saturisko uzbūvi un uzsvērts tā nozīmīgums karjeras veidošanā un attīstībā. Jaunieši tika rosināti veidot savus portfolio, jau studiju laikā.

Lekciju-praktisko nodarbību laikā jaunieši iepazinās un apguva dažādus lēmuma pieņemšanas paņēmienus. Praktiski darbojās ar mērķa karti, veidoja savu karjeras plānu un noteica tā realizācijas termiņus. Risināja kādu sev nozīmīgu problēmu ar metodi „Objektu analoģijas.”

Nodarbības jaunieši atdzina par noderīgām un iedvesmojošām.