A+
a-
Kauņas jauniešu mācību mobilitāte RTRIT

Aktuāli

19.06.2024

Kauņas jauniešu mācību mobilitāte RTRIT

No 19.- 25. maijam mūsu tehnikumā viesojās 13 skolēni un 4 pavadošie skolotāji no Kauņas “Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras” skolas. Skolēni pirmo reizi piedalījās Erasmus+ programmas vispārējās izglītības iestādēm paredzētajā mobilitātē.  

Skolēni kopā ar pavadošajiem skolotajiem visu nedēļu piedalījās dažādās aktivitātēs: mācījās  izveidot “Europass” CV, apguva darba interviju etiķeti spēlējot komandu spēles, piedalījās diskusijās par prasmju nepieciešamību mūsdienu darba tirgū un uzlaboja savas angļu valodas zināšanas. Viņi arī apmeklēja EKA koledžu, kur piedalījās lekcijā "Digitālās identitātes un tīklu loma profesionālajā attīstībā" . 

Brīvajā laikā grupa aktīvi izpētīja Rīgas pilsētu, apmeklēja muzejus un Rīgas Zooloģisko dārzu. Mobilitāte skolēniem sniedza iespēju iegūt jaunas profesionālās zināšanas, uzlabot savas digitālās prasmes, kopt dažādības un iecietības vērtības, popularizēt zināšanas par Eiropas mantojumu, redzēt, kā mācās un dzīvo kaimiņvalsts vienaudži, uzzināt vairāk par Latvijas vēsturi un kultūru.