11.04.2023
Šodien Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу notika Latvijas kulinārijas diena.
Pasākumā piedalījās jaunieši, kuri Erasmus+ programmas ietvaros Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā apguva ēdināšanas nozares prasmes un zināšanas Rīgā.
Jaunieši gatavoja un piedāvāja dažādus ēdienus - zivis, pildītas olas, tradicionālos sklandraušus un iecienīto biezpiena desertu ar zemeņu mērci, kurus viņi iepazinuši savā ikdienā un praktiskajās nodarbībās Rīgā.
Šī bija lieliska iespēja jauniešiem izmantot iegūtās prasmes un praksi, kā arī demonstrēt savas prasmes un kulinārijas talantu savies skolas biedriem un skolotājiem.
Starptautiskās sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne atklāja pasākumu un vēlēja jauniešiem veiksmi turpmākajās mācībās. Viņa arī uzsvēra, ka ir svarīgi turpināt pilnveidot angļu valodas zināšanas, kas ir būtisks faktors, gan lai veiksmīgi darbotos viesmīlības un ēdināšanas nozarē, gan, lai iesaistītos Erasmus projektos. Šis pasākums bija lielisks piemērs starptautiskajai sadarbībai, kultūru apmaiņai, un atbalstam sadarbības skolām no Ukrainas.