20.03.2024
Mācību aktivitātes sākumā, dalībniekus sveica VESK direktors Saulius Zybartas, vēlāk, RTRIT Starptautiskā sadarbības centa vadītāja Zane Saukāne, vadīja mācību aktivitātes un iepazīstināja projekta dalībniekus ar sagaidāmajiem mācību rezultātiem. Savukārt, projektā iesaistīties skolotāji prezentēja pašu gatavotus vai labi pazīstamus savas pārstāvētās valsts ēdienus. Skolotāji, klātienes mācību aktivitātei bija gatavojušies jau iepriekš, tiekoties 2 tiešsaistes mācību sesijās. Tehnikumu, mācību aktivitātē pārstāv profesionālās izglītības skolotājas Inese Bedeice, Irina Duvanova, Ligita Šefere, Līga Rugāja un Līga Broža.
Projekta galvenais mērķis ir papildināt iesaistīto skolu gastronomijas mācību programmas ar CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodi, integrējot profesionālo angļu valodu profesionālajos mācību priekšmetos. Projekta ietvaros tiks izstrādāta ilustrētā gastronomijas, ilgtspējas un zaļās pieejas terminu elektroniskā vārdnīca Latviešu-Lietuviešu-Igauņu-Ukraiņu-Angļu valodās, kā arī digitāli mācību materiāli profesionālās angļu valodas apguvei, kā arī mācību platforma, kas apkopos mācību materiālus un digitālo vārdnīcu.
Mācību aktivitāte norisinās Erasmus+ projekta Boosting Culinary Education and Training Nr. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266 ietvaros, Viļņā, no 18. - 22.martam.
#projectbce#projectBCEЧернівецьке вище комерційне училище ДТЕУЛьвівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісуTartu Vocational CollegeVESK
#CulinaryEducation#CLIL#CulturalExchange#GastronomyEducation#projectBCE#ErasmusPlusLatvia