A+
a-
Pavāru profesionālās meistarības konkurss

Aktuāli

13.10.2025

Pavāru profesionālās meistarības konkurss

Valsts SIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” aicina tehnikuma 2. un 3. kursa izglītojamos piedalīties Pavāru profesionālās meistarības konkursā, kas notiks 3. decembrī 2025. gadā tehnikuma mācību darbnīcā, telpā Nr. N38d.

Norises laiks: 3. decembris, plkst. 9.00–15.00

Vieta: Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Nīcgales iela 26, Rīga

Konkursa mērķi:

  • Popularizēt pavāra profesijas prestižu;
  • Veicināt izglītojamo interesi par pavārmākslas daudzpusību;
  • Stiprināt sadarbību starp tehnikuma audzēkņiem;
  • Paplašināt zināšanas un pieredzi gaļas ēdienu gatavošanā.

Uzdevums:

Dalībniekiem jāpagatavo pamatēdiens “Kijivas kotlete ar piedevām un mērci”, vadoties pēc pašu sagatavotas tehnoloģiskās kartes

Mājasdarbs – tehnoloģiskās kartes un produktu pieteikuma iesniegšana līdz 19. novembrim 2025. gadā Ēdināšanas nodaļas vadītājai.

Dalībnieki:

Piedalās 2. un 3. kursa audzēkņi – līdz diviem pārstāvjiem no katras grupas. Pieteikšanās pie grupas audzinātāja līdz 29. oktobrim 2025. gadā. 

Komisija vērtēs:

  • tehnoloģisko karti un darba organizāciju,
  • darba drošību un sanitāriju,
  • ēdiena kvalitāti un prezentāciju.

Maksimāli iespējamo punktu skaits – 120 punkti.

Konkursa nolikums un vērtēšanas kritēriji zemāk.

Nolikums_Pavaru_konkurss_0312.pdf

Nolikums_Pavaru_konkurss_0312.pdf