Visā Eiropā pieaug nepieciešamība pēc jaunām mācību formām, kas dod iespēju īstenot starptautiskās sadarbības aktivitātes un kultūras pieredzes apmaiņu. Lai attīstītu jaunas prasmes un pieredzi, mācību modulī “Konditors”, ir nepieciešams jauns hibrīdveida kursa modulis konditorejas mācību programmā. Projekta partneru skolās skolotāji, jau ir eksperimentējuši ar tiešsaistes mācību satura veidošanu, tostarp veidojot mācību video un veicot dažus hibrīdmācību seminārus. Skolotāji vēlas dalīties ar labāko praksi un mācīties no saviem kolēģiem citās skolās, lai radītu patiesi saistošu hibrīdmācību pieredzi audzēkņiem.
HYBAKE projekta mērķis ir izveidot uz studentu orientētu un saistošu hibrīdmācību kursu maiznieku konditoru mācību programmās, kā arī pilotkursu partnerskolu audzēkņiem.
Projekta mērķis ir:
Galvenās projekta aktivitātes:
Projekta numurs:
Projekta ilgums:
Projekta partneri:
Projekta koordinators/ kontaktpersona:
Erasmus+ projekts “Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)” 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709 rit pilnā sparā.
Tehnikumā, aktīvi, esam uzsākuši mācību video filmēšanu un izstrādi, kurā tehnikuma profesionālo priekšmetu skolotāja Inese Bedeice parāda gatavošanas tehniku vienam no Latvijas valsts nacionālajiem svētku ēdieniem – speķa pīrādziņiem, kas tālāk kalpos kā “soli – pa solim” tiešsaistes recepšu materiāls visiem interesentiem.
HYBAKE projekta mērķis ir izveidot uz studentu orientētu un saistošu hibrīdmācību kursu maiznieku un konditoru mācību programmās, kā arī pilotkursu partnerskolu audzēkņiem. Projekta ietvaros ir paredzēts izstrādāt trīs "soli pa solim" mācību video tiešsaistes materiālus, kuros ir iekļauti produkti kas saistīti ar dažādiem savas valsts nacionālajiem ēdieniem.
Laikā no 17. – 19. maijam, tehnikumā norisinājās Erasmus+ projekta “Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)” 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709 mācību aktivitāte.
Mūsu Starptautiskā sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne un projektu vadītājs Artūrs Homins, pirmajā mācību aktivitātes dienā, dalījās labajā pieredzē prezentējot mūsu izglītības iestādi, apgūstamās programmas, kā arī informēja par virtuālajām mobilitātēm un attālināto mācību satura veidošanu.
Mācību pasākuma noslēdzošajā dienā, skolotāji gatavoja latvisko kliņģeri, speķa pīrādziņus un virtuļus, pēc Slovēnijā apgūtās receptes.
Projekta aktivitāte norisinās Erasmus+ projekta “Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)” 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709 ietvaros.
HYBAKE rit pilnā sparā, Mariborā, Slovēnijā. Šo projektu uzņem IC Piramida Maribor, kas ir viens no projekta partneriem un atbild par pirmo mācību aktivitāti klātienē.
Mūsu tehnikumu projektā pārstāv projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne un projektu vadītājs Artūrs Homins un Ēdināšanas un pārtikas produktu ražošanas nodaļas skolotājas Inese Bedeice no Rīgas struktūrvienības un Ināra Liepiņa no Preiļu struktūrvienības.
22. februārī notika pirmā projekta mācību aktivitāte, kuras laikā katra skola un to pārstāvji dalījās labajā pieredzē, prezentējot pārstāvēto izglītības iestādi un piedāvātās mācību programmas, kā arī dalījās pieredzē par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanu izglītības iestādē un e-mācību rīku un platformu pielietošanu mācību procesa nodrošināšanā.
Projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne un projektu vadītājs Artūrs Homins prezentēja labo pieredzi, kas iegūta Erasmus+ stratēģiskās partnerības projektos:
Preiļu struktūrvienības skolotāja Ināra Liepiņa dalījās savā pieredzē, darbā ar papildus platformu ko var izmantot arī mācību procesa īstenošana nolūkā – Nearpod.
Savukārt, Inese Bedeice, pateicoties SIERA KLUBS un Jaunpils Pienotava A/S, prezentēja Jaunpils piena sierus, kas šajā projektā būs saistīti ar svētku konditoreju.
Mācību aktivitāte notiek Erasmus+ projekta “Creating a hybrid learning model elective course “Holiday pastries of different Europe nations (HYBAKE)” 2021-1-EE01-KA220-VET-000025709 ietvaros.