A+
a-

Personu mobilitāte mācību nolūkos Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000066060

Erasmus+ profesionālās izglītības sektora projekts personu mobilitātei mācību nolūkos akreditētām institūcijām ir izstrādāts pamatojoties uz Valsts SIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” Internacionalizācijas stratēģiju 2021. – 2026. gadam un Erasmus plānu. 

Projekta galvenās tēmas ir:

  • Eiropas Savienības vērtībām atbilstošs skolas mikroklimats
  • 21 gadsimta prasmju klātbūtne izglītības procesā
  • Eiropas savienības valodu prasmes pedagogiem
  • Kvalitatīva profesionālā izglītība Eiropas darba tirgum

Projektā tiks īstenotas dažādas mobilitātes aktivitātes audzēkņiem:

  • dalība starptautiskos profesiju konkursos
  • 2 nedēļu ilgas mobilitātes ar mērķi veicināt izpratni par izvēlēto profesiju, iepazīt savas nākotnes iespējas Eiropas darba tirgū, paaugstināt mācību motivāciju un daudzpusīgi pilnveidot personīgās prasmes
  • mobilitātes mācību un prakses īstenošanai dažādās specialitātēs, programmās un uzņemošajās skolās 1 – 3 mēnešu garumā
  • Erasmus+ PRO 3- 5 mēnešu ilgas mobilitātes vecāko kursu audzēkņiem un nesenajiem absolventiem mācību un kvalifikācijas prakses programmas apgūšanai

Projektā paredzētas mobilitātes aktivitātes pedagogiem un darbiniekiem:

  • mācību un mācīšanas mobilitātes, vērtas uz profesionālo prasmju pilnveidi un to pielietošanu skolā pēc mobilitātes, savu prasmju demonstrēšanu un dalīšanos pieredzē, ceļot RTRIT prestižu starptautiskā mērogā, kā arī starptautiskās sadarbības veicināšanu.
  • Personāla kursi un apmācības
  • Ārvalstu ekspertu vizītes

Projekta īstenošanas periods: 2022.gada 1.jūnijs - 2023.gada 31.augusts


Labās prakses piemērs no Vācijas

Piecu mēnešu garā Erasmus+PRO mobilitātē Vācijā pieredzi guva Deniss Basakovs, projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.

Mobilitātes sākumā Deniss papildināja savas kulinārijas zināšanas vietējā koledžā, kur apguva arī vācu valodas pamatus. Prakses vietā Deniss apguva dažādu Bavārijas reģiona ēdienu gatavošanu un ļoti atzinīgi novērtēja vietējo virtuvi, kā arī ēdienu daudzveidību un atmosfēru, kuru iepazina arī apmeklējot dažādus restorānus un kafejnīcas.

Atrodoties mobilitātē Deniss izbaudīja arī vietējos Bavārijas svētkus, kā populāro Oktoberfest un omulīgos Ziemassvētku tirdziņus. Vācijas iepazīšana turpinājās arī apmeklējot dažādus interesantus muzejus, pilsētas, Alpus un pilis.
Lai redzētu Denisa piedzīvojumu, skaties video! 


Itālijas labās prakses piemērs

No oktobra līdz martam Džūlija Tolstova un Hanna Vērdiņa piedalījās Erasmus+ PRO mobilitātē Itālijā, projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.

Pirmajā mēnesī meitenes dzīvoja Bardolīno, kur mācījās itāļu valodas pamatus un iepazinās ar itāļu virtuvi, gatavojot dažādus ēdienus kā tiramisu, pastu, risotto un daudz ko citu. Mobilitātes ietvaros meitenes paspēja arī kārtīgi iepazīt Itāļu zemi, apskatot neskaitāmas pilsētas, piemēram, Veronu, Florenci, Venēciju, kā arī apskatīja dažādus muzejus, vīna darītavas.

Strādājot savās praksēs, meitenes uzlaboja savas jau esošās profesionālās prasmes, kā arī papildus iemācījās daudz jaunu recepšu. Turklāt, prakses vietās audzēknes iepazinās ar atsaucīgiem kolēģiem un ar darba kolektīvu draudzīgi sagaidīja Jauno gadu.

Lai uzzinātu vairāk par meiteņu mobilitāti skaties video!


Ungārijas labās prakses piemērs

Topošās viesu apkalpošanas speciālistes Samanta Vāgentroca un Laura Ozoliņa 5 mēnešus pavadījušas Ungārijā Erasmus+ PRO prakses mobilitātē, projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.

Pirmajā mēnesī meitenes devās uz skolu, kur apguva ungāru valodas un viesmīlības pamatus, kā arī brīvajā laikā iepazina valsti, dodoties uz dažādām apskates vietām - zoodārzu, parlamenta ēku, muzejiem un citām vietām.

Pārējos 4 mēnešus meitenes apmeklēja praksi Marriott Hotel Budapest, kur uzlaboja savas prasmes galdu klāšanā, ēdienu gatavošanā, gatavošanos pasākumiem un citas viesu apkalpošanas prasmes. Audzēknes saka, ka ieguvušas daudz jaunu zināšanu un ir pateicīgas par iespēju apskatīt pasauli!

Vairāk par to kā meitenēm gājis, skaties video šeit


Erasmus+ PRO mobilitāte Beļģijā

Projekta Nr.2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros, Erasmus+ PRO mobilitātē uz Beļģiju ir devušies mūsu skolas konditori un pavāri. No februāra līdz maijam viņi pilnveidos savas zināšanas strādājot labākajos Beļģijas uzņēmumos.

Audzēkņi ir priecīgi par skolu, kur apgūst daudz jauna, brīvajā laikā iepazīst pilsētu un aktīvi darbojas prakses vietās. Prakses laikā audzēkņiem ir iespēja nostiprināt un pilnveidot savas prasmes, mācoties no talantīgiem jomas lielpratējiem un uzlabot angļu valodu, strādājot kopā ar ārzemniekiem.

Mobilitātes dalībnieki apgalvo, ka prakse ārzemēs dod ne tikai jaunas profesionālās zināšanas, bet arī liek kļūt atbildīgākiem un patstāvīgākiem.


Erasmus+ labās prakses piemērs no Zviedrijas

Pagājušajā semestrī 3 mēnešu Erasmus+ prakses mobilitātē uz Gēteborgu, Zviedriju, projekta Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros, bija devusies topošā pavāre Lizete Liepiņa.

Daloties ar savu pieredzi, Lizete stāsta, ka devusies skaistās ekskursijās pa Zviedriju un apmeklējusi atrakciju parku. Praksi Lizete gāja Hotel Draken, kur mācījās no ļoti atsaucīga libāniešu pavāra gatavot ēdienu darbiniekiem, kā arī iemācījās jaunas prasmes, piemēram, zivju panēšanu.

Lizete iesaka doties praksē ikvienam, lai paplašinātu savu redzesloku un iegūtu lielisku pieredzi.

VIDEO Skaties šeit


Tenerifes labās prakses piemērs

Nupat ir noslēgusies Santas Lauras Cīrules, Danielas Sīles un Marijas Laptevas 5 mēnešu Erasmus+PRO mobilitātes prakse Tenerifē, Spānijā, projekta Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.

Meitenes prakses mobilitātes laikā, ne tikai uzlaboja savas profesionālās iemaņas cepot kurasānus, dažādas bulciņas, gatavojot mīklas un krēmus, bet arī apguva spāņu valodu, apmeklēja skolas rīkotās jogas, salsas un volejbola nodarbības un ekskursijas uz pludmalēm, Nacionālajiem botāniskajiem dārziem, dzīvnieku un ūdens parku. Brīvajā laikā Laura, Daniela un Marija nodevās daudz sportiskajām aktivitātēm, braucot ar riteneņiem, ejot pastaigās un pārgājienos kalnos, kā arī daudz laika pavadot pie okenāna.


Prakses vietas apmeklējums Helsinkos

Starptautiskās sadarbības centra vadītāja Zane Saukāne un projektu asistente Jana Kristīne Makševica. esot starptautiskajā C.H.A.S.E. konferencē Somijā, apmeklēja Erasmus+ PRO mobilitātes dalībnieces Helsinkos.

Nesenā absolvente Daniela Brieže savu praksi iziet restorānā Savoy Daniela Brieže. Prakses laikā Daniela parāda gan jau iegūtās zināšanas, gan mācās jaunas tehnikas un paņēmienus, kurus varēs pielietot nākotnē.

Viesnīcas Kämp restorānā praksē ir nesenā absolvente Elvīra Pīziča. Elvīra ir ļoti apmierināta gan ar prakses vietu, gan kolektīvu, kurš sniedz vērtīgus padomus. Meitene atzīst, ka praksē pienākumi ir daudz un dažādi, kas ir ļoti interesanti. Konditorejas izstrādājumu klāsts ir liels.

Viesnīcā ļoti garšīgi gatavo, darbinieku pusdienu piedāvājums ir plašs.

Lapland Hotel Bulevardi restorānā Kultá, kurā šobrīd praksi iziet viesmīlības audzēkne Karlīna Bežana, pagājušajā gadā četru mēnešu praksi izgāja arī mūsu absolventi Nikola Vecele un Renārs Fraktnieks, kuri šobrīd ir restorāna pastāvīgie darbinieki. 

Restorānu darbinieki ļoti augstu vērtē meiteņu profesionālās prasmes, labās valodas zināšanas un spēju iekļauties un strādāt komandā.


Mācību mobilitāte Itālijā

RTRIT audzēkņi Gerda Gabriela Gusāre un Patriks Legzdiņš, kuri apgūs viesmīļa specialitāti, ir uzsākuši savu Erasmus+ PRO mobilitāti projekta Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.

Jaunieši kopš 3. oktobra izbauda Itālijas skaisto dabu un saulainos laikapstākļus. Jaunieši šajā piecu mēnešu mobilitātē apgūs vērtīgas iemaņas un pieredzi viesmīlībā, kuras noteikti varēs izmantot nākotnē. Šī mobilitātes laikā Gerdai un Patrikam būs iespēja piedalīties praktiskās un teorētiskās nodarbības, kuras sniegs jaunas zināšanas un ļaus iepazīt viesmīlības atšķirības Latvijā un Itālijā. 

Ja arī Tu vēlies iegūt jaunas zināšanas, pieredzi un draugus, kādā no Erasmus+ mobilitātēm, seko līdzi jaunākajai informācijai - PIESAKIES! (rtrit.lv)


Mācību mobilitāte Ungārijā

Topošās konditores Linda Kaija un Alisa Markelova kopš 26. septembra ir uzsākušas piecu mēnešu mobilitāti Ungārijā Erasmus+ PRO projekta Nr. Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000066060 ietvaros.

Meitenes savu mobilitāti pavada Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Iepazīstot tās arhitektūru, kultūru, garšu pasauli un tās iedzīvotājus. Šī mobilitātes laikā meitenēm būs iespēja piedalīties praktiskās un teorētiskās nodarbības, kuras sniegs jaunas zināšanas un ļaus iepazīt konditorejas atšķirības starp Latviju un Ungāriju. 

Ja arī Tu vēlies iegūt jaunas zināšanas, pieredzi un draugus, kādā no Erasmus+ mobilitātēm, seko līdzi jaunākajai informācijai - PIESAKIES! (rtrit.lv)