A+
a-

Nordplus Junior projekts “Environmental Protection Starts with Me” NPJR-2021/10083

2021./2022. Mācību gada laikā, PIKC VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” sadarbībā ar Klaipēdas Tūrisma skolu, Lietuvā īsteno NordPlus Junior projektu “Environmental Protection Starts with Me” nr. NPJR-2021/10083 

Projekta periods: Septembris 2021 – Septembris 2023

Projekta koordinators: Klaipeda Tourism School - Lietuva

Projektā sasniedzamie mērķi:

  • stiprināt mūsu audzēkņu personīgo attīstību, attīstīt izglītības sadarbību starp Klaipēdas un Rīgas tūrisma skolām;
  • dalīties ar labo praksi un mācību pieredzi klašu apmaiņas laikā;
  • dot ieguldījumu izglītības kvalitātes attīstībā, kā arī sadarboties ar uzņēmumiem;
  • popularizēt Baltu valodas un kultūru.

Projektā sasniedzamie rezultāti:

  • palielināta iesaistīto studentu un plašākas sabiedrības interese par vides aizsardzību;
  • izpratne par nepieciešamību aizsargāt klimatu un gaisu, samazināt dabas iznīcināšanu;
  • ikdienas vides, dabas, klimata, gaisa, ekosistēmu aizsardzības pasākumu īstenošana;
  • nepārtraukta sadarbība un jaunas kopīgas aktivitātes starp projekta dalībniekiem.

Projekta aktivitātes:

Klaipēdas Tūrisma skolas audzēkņu un skolotāju vizīte Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, lai kopīgā darbā veicinātu izpratni par videi draudzīgu dzīvesveidu un profesionālo darbību.

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņu un skolotāju vizīte Klaipēdas Tūrisma skolā, lai turpinātu Rīgā aizsākto tēmu praktisko pielietojumu.


Environmental Protection Starts with Me - pārmaiņu veicināšana pasaulē

Environmental Protection Starts with Me aktivitātes diena, kura bija veltīta pārmaiņu veicināšanai pasaulē. 20 jauniešiem un 4 pedagogiem no Klaipēdas, Lietuvā, bija iespēja, pašiem, darināt auduma iepirkumu maisiņus, izmantojot audumu atgriezumus, ko bija sarūpējis pašmāju apģērbu darināšanas uzņēmums MAYRA, tādējādi, rosinot jauniešus aizdomāties par otrreizēju pārstrādi ikdienā.

Dienas otrajā daļā, jaunieši un pedagogi devās iepazīt Getliņi EKO, kas ikdienā rūpējas par pareizu atkritumu apsaimniekošanu, zaļās enerģijas ražošanu un dārzeņu audzēšanu siltumnīcās.

Ekskursijas laikā, jauniešiem bija iespēja iepazītites ar poligona vēsturi un darbību šodien, uzzināt informāciju par šķirošanas darbību un nozīmi, kā arī par videi draudzīgu un ilgtspējīgu saimniekošanas veidu pielietojumu mūsdienās.

Projekta aktivitāte norisinās no 23. – 29.04., projekta Nordplus Junior “Environmental Protection Starts with Me” NPJR-2021/10083 ietvaros.


Pirmā Environmental Protection Starts with Me aktivitāte

Laikā no 23. aprīļa, līdz 29. aprīlim, tehnikumā norisinās Nordplus Junior “Environmental Protection Starts with Me” NPJR-2021/10083 projekta aktivitāte, kurā piedalās 20 jaunieši un 4 pedagogi no Klaipēdas, Lietuvā. Šodienas aktivitātes ir veltītas palīdzēšanai citiem, tiem kuriem tas ir nepieciešams.

Iepriekšējās dienās, komandas apskatīja Latvijas zaļo dabu un zaļo virzienu Latvijā, domājot zaļi!