A+
a-

NordPlus Junior projekts “Struggling for Better Future” nr. NPJR-2022/10208

NordPlus Junior projekts NPJR-2022/10208 - Struggling for Better Future 

2022./2023. Mācību gada laikā, PIKC VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” sadarbībā ar Klaipēdas Tūrisma skolu, Lietuvā īsteno NordPlus Junior projektu “Struggling for Better Future” nr. NPJR-2022/10208

Projekta periods: Septembris 2022 – Jūnijs 2023

Projekta koordinators: Klaipeda Tourism School - Lietuva

Projektā sasniedzamie mērķi:

  • attīstīt izglītības sadarbību starp Klaipēdas un Rīgas tūrisma skolām;
  • dalīties ar labo praksi un mācību pieredzi klašu apmaiņas laikā;
  • dot ieguldījumu izglītības kvalitātes attīstībā, kā arī sadarboties ar uzņēmumiem;
  • popularizēt Baltu valodas un kultūru.

Projektā sasniedzamie mācību rezultāti:

  • zināšanas un izpratne par vides aizsardzību, atkritumu šķirošanu, pārstrādi un mazināšanu;
  • zaļā domāšana;
  • videi draudzīgi ikdienas paradumi; 

Projekta aktivitātes:

  • Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņu un skolotāju vizīte Klaipēdas Tūrisma skolā
  • Klaipēdas Tūrisma skolas audzēkņu un skolotāju vizīte Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā.

Klaipēdas tūrisma skolas vizīte RTRIT

No 28.05.2023. līdz 01.06.2023. Rīgas Tūrisma un radošo industriju tehnikumā viesojās skolotāji un jaunieši no Klaipēdas, Nordplus Junior projekta "Struggling for Better Future" NPJR-2022/10208 ietvaros. Šo dienu laikā 20 jaunieši un četras skolotājas mācījās par mūsu planētas ilgstpēju un labākas nākotnes nodrošināšanu mums visiem. Mobilitātes dalībniekiem bija iespēja piedalīties Zero Waste Latvija vadītajā lekcijā un meistarklasē, mācoties pārtikas atkritumu samazināšanu un atkritumu šķirošanu.

Ekskursijā uz Līgatni, mobilitātes dalībnieki iemācījās, ka otrreizēji var izmantot ne tikai dažādus materiālus, bet arī ēkas, apmeklējot Padomju slepeno bunkuru un Līgatnes papīrfabriku. Kā arī izmēģināja savu roku radošajā atkritumu šķirošanā, izgreznojot vecas burkas ar dekupāžas tehniku.

Kopumā mobilitātes dalībnieki iemācījās daudz jaunu par atkritumu šķirošanu, otrreizēju materiālu izmantošanu, ko viņi varēs ieviest savā ikdienā, lai padarītu mūsu nākotni labāku.


RTRIT vizīte Klaipēdā

16.10.2022 – 20.10.2022 Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma jaunieši viesojās Klaipēdas tūrisma skolā. Projekta laikā jauniešiem bija iespēja noklausīties lekciju par atkritumu šķirošanu, apmeklēt Dumpiai poligonu un uzzināt, tiek apsaimniekoti atkritumi. Protams, lai projekta dalībnieki līdzi paņemtu ne tikai idejas un domas, bet arī ilgtspējīgus un praktiskus priekšmetus, viņus gaidīja Mazosios Lietuvos Istorijos Muziejus izglītojošā programma. Tur dzima brīnišķīgi, unikāli un ilgtspējīgi vairākkārt lietojami maisiņi, kurus jaunieši var izmantot veicot savus ikdienas pirkumus. Kalvistes Muziejus iepazīstināja ne tikai ar metāliem, to īpašībām un izturību, bet arī ar Klaipēdas tradicionālajām rotaslietām. Katram jaunietim bija iespēja noslīpēt un pielaikot misiņa gredzenu, pēc XII gadsimta parauga. 

Mūsu novada brīnumi - Ventes raga ornitoloģiskā stacija un Aukštumalas purvs atstāja lielu iespaidu un lika aizdomāties, ka, neveicot savu ieguldījumu, neaizsargājot dabu, šādi dabas fenomeni pamazām iznīks.