A+
a-
Erasmus+ Virtuālās mobilitātes

Aktuāli

25.05.2021

Erasmus+ Virtuālās mobilitātes

Nepārtraukta pedagogu profesionālā pilnveide ar ERASMUS+ programmas projektu atbalstu ir tehnikuma neatņemams izglītības kvalitātes stiprinātājs, it sevišķi, ja tas tiek veikts starptautiskā mērogā.

Mūsu tehnikuma profesionālās izglītības un skolu sektora pedagogi no 10.05.2021. - 14.05.2021. aizvadīja aizraujošu mācību mobilitāti, kuras laikā, tiešsaistē, caur izglītības iestādes e-mācību vidi, virtuālās mobilitātes formā, vadīja mācību nodarbības kolēģiem , Viļņā, profesionālajā mācību centrā Zirmunai.

Kolēģi Lietuvā atzinīgi vērtē iegūtas prasmes un pieredzi, kas aizgūta no mūsu tehnikuma dažādu jomu un priekšmetu skolotājiem, virtuālās mobilitātes laikā.

Pedagogu macīšanās mobilitāte (Teaching/ trainning assignment) virtuālā vidē sniedza iespēju tehnikuma pedagogiem, caur tādiem priekšmetiem kā:  Latviešu valoda un kultūrvesture, Inovācijas HoReCa un tūrisma sektorā, Viesu apkalpošanas tendences un atspirdzinošo dzerienu pasniegšana, kā arī, kulinarijas māksla, ne tikai dalīties savās zināšanās un iepazīstināt kaimiņvalsts pedagogus ar Latviju un mūsu viesmīlību, bet arī Lietuvas Zirmunai centra pedagogiem, caur virtuālo vidi, papildinat savas zināšanas par izmantojamajiem rīkiem virtuālās un tiešsaistes izglītībības nodrošināšanu, dažādu spēļu elementu iekļaušanu mācību metodoloģijā, mīksto prasmju jeb soft skills izmantošanu, kā arī, uzlabot digitālo mācību prasmi, kopumā, lai veicinātu Profesionālās izglītības pievilcīgumu un veidotu saistošu divpusēju skolotāju sadarbību.

Šajā pat laikā, izglītības iestādes projektu daļas pārstāve piedalījās plānotā vizītē, kas norisinājās Erasmus+ programmas projekta ietvaros ar mērķi plānot abu organizāciju nākotnes sadarbību starptautiskā līmenī īstenojot ERASMUS+ PRO mobilitātes skolēniem, abu skolu jaunieši dodoties uz Lietuvu vai Latviju pavadītu vairāk kā 3 mēnešus (līdz 6 mēnešiem) Erasmus + mobilitātē, gūstot neaizmirstamu profesionālo pieredzi un paplašinot savas vērtības un kultūras dažādību.


Zirmunai VET Erasmus+ Virtual training ietvaros 27 un 29.aprīlī lietuviešu pedagogu grupai tika piedāvāta iespēja apgūt latviešu valodas vēsturi un pamatus, kā arī galvenos Latvijas kultūras un vēstures faktus, izmantojot MS Teams tiešsaistes nodarbības, MOODLE platformu (e.rtrit.lv) un spēļošanas (gamification) elementus. Pedagogi iepazinās ar latviešu valodas vēsturi, salīdzinājumu ar lietuviešu valodu, kā arī apguva galvenās frāzes latviešu valodā, iepazinās ar vēstures un kultūras faktiem, meklējot kopīgo un atšķirīgo latviešu un lietuviešu kultūrās, iesaistījās diskusijās. Tika izmantota prezentācijas metode, demonstrēti video, Kahoot online testa metode, MOODLE platformas piedāvātās iespējas - tiešsaistes krustvārdu mīklas risināšana, spēle "Miljonārs", padlet.com virtuālās sienas iespējas, veidojot mājasdarbu - lietuviešu ABC ar galvenajiem kultūras, vēstures un nacionālajiem faktiem un simboliem. Nodarbības tika veidotas, sadarbojoties diviem pedagogiem, līdz ar to arī mums tā bija interesanta pieredze nodarbību plānošanā un tehniskajā nodrošinājumā. 


Profesionālās izglītības sektora pedagogu virtuālā mobilitāte norisinājās Erasmus+ programmas projekta “Personības attīstība Eiropas vidē un prasmju pilnveide ECVET ietvarstruktūrā” Nr. 2019-1-LV01-KA116-060276 ietvaros.

Skolu sektora pedagogu virtuālā mobilitāte norisinājās Erasmus+ projekta programmas projektā “NĀKOTNES IZGLĪTĪBAS METODES MŪSDIENĪGĀ MĀCĪBU VIDĒ” Nr.2020-1-LV01-KA101-077378.