A+
a-
Turpinot labās prakses vēstuļu sēriju!

Aktuāli

30.12.2021

Turpinot labās prakses vēstuļu sēriju!

Sveiciens visiem,

Esmu 4. kursā izglītojamais no RTRIT.

Šobrīd atrodos Francijā, Parīze, kur pavadu savu praksi kulinārijā, ka pavārs, un rakstu ar mērķi iedvesmot citus tvert iespējas ar ERASMUS+ .

Savu pieredzi Francijā sāku skolā ‘’ École Hôtelière de Saint-Quentin-En-Yvelines ‘’ kur pavadīju pirmo mēnesi kopā ar citiem studentiem, mēs apguvām pamatus Franču valodai un iepazinām Parīzi, kā arī devāmies izzināt kultūru, vienā kultūras piedzīvojumā aizceļojām līdz pat Champagne reģionam, vieta kur tiek izgatavots īsts Šampanietis, apmeklējām divas no ražotnēm, kur apguvām šampanieša pagatavošanas noslēpumus un gadiem vecās tradīcijas. Vai zināji, lai izgatavotu pudeli šampanieša ir nepieciešami vismaz 15 mēneši!

Mēnesis skolā pagāja nemanot, un bija laiks uzsākt praksi restorāna, man tika piedāvāta iespēja to veikt michellin zvaigznes novērtētā restorāna, un šādu iespēju nevarēju laist garām. Pavadījis restorānā jau gandrīz 3 mēnešus varu teikt ka esmu apmierināts ar savu izvēli, darba ir daudz un tas nav viegls, bet zināšanas ko apgūstu ir tā vērtas! Līdz šim esmu stažējies Dānijā, Itālijā, Turcijā, kā arī Lietuvā, ceļš ir bijis pieredzes pilns, satikti neskaitāmi daudz pozitīvi cilvēki daži no tiem draugi uz mūžu.

Tāpēc noteikti iesaku ikvienam vismaz izmēģināt RTRIT piedāvātās iespējas ar ERASMUS+ !

Un savu iespēju izbaudīt Erasmus+ meklē šeit: https://www.rtrit.lv/projekti/erasmus/piesakies/